Abiznis

Vujanović primio delegacije njemačke i austrijske privredne komore

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas delegacije Savezne njemačke privredne komore na čelu sa Martinom Wanslebenom, koji je direktor te komore i istovremeno predsjedavajući radne grupe Evropskih privrednih komora i Savezne austrijske privredne komore na čelu sa njenim potpredsjednikom Martom Šulc, koja je istovremeno zamjenik u navedenoj asocijaciji Evrpskih privrednih komora.
Vujanović primio delegacije njemačke i austrijske privredne komore
Portal AnalitikaIzvor

"Predstavnici privrednih komora Njemačke i Austrije obavijestili su Predsjednika Crne Gore o istorijatu njihovih privrednih komora, unutrašnjoj organizaciji i načinu djelovanja.Posebno su naglasili značaj međunarodnih aktivnosti njihovih komora koje su u funkciji povezivanja članica komora sa privrednim subjektima u drugim državama.U tom smislu su istakli značaj dobre saradnje sa nedležnim državnim institucijama čime se omogućava da komore budu bitan dio ekonomske diplomatije njihovih država. U svojstvu predsjednika i potpredsjednika važne grupe Evropskih privrednih komora saopštilu su iskustva tih komora u procesu obrazovanja za obezbjeđenje adekvatnog tržišta rada koje će tokom boravka predstaviti u našoj PK, kroz dualni sistem obrazovanja", saopšteno je Portalu Analitika iz kabineta predsjednika.

Predsjednik PKCG je iskazao zadovoljstvo da ugledne privredne komore blisko sarađuju sa našom privrednom komorom, kao i da imaju i izraženu spremnost da svoja pozitivna iskustva podijele sa njom.

"Predsjednik Crne Gore saopštavajući visoko poštovanje veoma uticajnim PK Njemačke i Austrije pozdravio je saradnju sa PKCG ocjenjujući je dokazom ugleda naše privredne komore.Saopštio je uvjerenje da je aktivnost PKCG značajno pomogla našu ekonomiju promovišući i štiteći njene vrijednosti. Istovremeno da je posvećenost PKCG međunarodnoj ekonomskoj saradnji važna za ukupni ekonomski razvoj Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika