Košarka

Tanjević: Pripreme startuju 21. maja

Crnogorska košarkaška reprezentacija pripreme za Igre malih zemalja Evrope počeće 21. maja, kazao je selektor Bogdan Tanjević, navodeći da očekuje da će napraviti ekipu koja će na pravi način reprezentovati Crnu Goru. Tanjević je agenciji MINA kazao da će neki igrači doći 21. maja, ali i da ima onih koji će kasniti.
Tanjević: Pripreme startuju 21. maja
Portal AnalitikaIzvor

"Okupljanje i početak priprema zakazano je za 21. maj. Ima igrača koji će doći u posljednjem momentu, koji nijesu završili svoja takmičenja kao Blagora Sekulić, dok će ostali, koji su završili obaveze, doći u zakazanom terminu", rekao je Tanjević.

On je objasnio da računa na 18 igrača, među kojima će biti i neki koji nijesu bili na spisku od 35 košarkaša koje je Savez ranije prijavio. Tanjević zbog obaveza u klubovima i kasnijeg završetka prvenstava neće moći da računa na Miloša Borisova, Filipa Barovića i Nemanju Radovića

»Pojaviće se neki igrači koji treba da napreduju i konkurišu za mlađe selekcije i univerzitetsku reprezentaciju. Vjerujem da ćemo moći da obavimo dobar trening sa igračima koji budu na raspolaganju i da napravimo profil igre za reprezentaciju za to jako takmičenje", kazao je Tanjević.

Prema njegovim riječima, na spisku su igrači koji su već igrali za reprezentaciju, ali i neki kojima treba dati šansu.

"Moram da vidim koliko će nas biti, kako ćemo raditi. Mislim da ćemo napraviti dobru ekipu, da dovoljno dobro reprezentuje Crnu Goru. To svakako nije najjača ekipa koja će igrati dogodine kvalafikacije za EP«, rekao je Tanjević.

On je kazao da reprezentacije neće moći da odigra nijednu prijateljsku utakmicu. Govoreći o mlađim igračima koji imaju potencijal za reprezentaciju, Tanjević je rekao da je kada je bio u Tivtu prošle godine vidio dosta talenata posebnu ističući Aleksu Ilića, za kojeg očekuje da bi kao krilo mogao da dođe do "nekih velikih sfera".

Na pitanje koga vidi na poziiciama plejmejkera i beka šutera odgovorio da su Igre malih zemalja prilika za neke igrače.

"Meni se sviđa Milutin Đukanović. Tu je i Nikola Pavličević iz Sutjeske, ali i Ognjen Čarapić'', rekao je Tanjević.

Portal Analitika