Abiznis

GP URA: Vlada da zaustavi novu pljačku Metalca

Agonija radnika većine nikšićkih preduzeća se nastavlja. To potvrđuje i jučerašnja obustava rada radnika Metalca kojima Vladin "strateški partner" već četvrti mjesec ne isplaćuje zarade. Time je Vlada Crne Gore izigrala preostale radnike Metalca dovodeći ih u zabludu da će sa novim "strateškim partnerom" u fabrici poteći med i mlijeko. Ali više nikome nije iznenađenje da se Vlada praktično igra sa sudbinama radnika i njihovih porodica, saopšteno je Portalu Analitika iz Inicijalnog odbora GP URA Nikšić.
GP URA: Vlada da zaustavi novu pljačku Metalca
Portal AnalitikaIzvor

"Činjenica je da je novi "strateški partner" u Metalcu,  firma Iskra Promont, iskoristila sirovine koje je zatekla u Metalcu, zaradu prisvojila a radnicima ostavila da se nadaju da će im isplatiti dio zarađenog novca.  Koliko su zaštićeni radnici u Metalcu govori i činjenica da je novi gazda nekolicini radnika isplatio zarade i na taj način pokušava da napravi razdor između njih. Stoga Inicijalni odbor Građanskog pokreta Nikšić poziva Vladu CG, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i nadležne državne inspekcije da se odmah uključe u rešavanje ovog problema i time se na vrijeme spriječi namjera da se dogodi još jedna pljačka ovog nekada najperspektivnijeg preduzeća u Crnoj Gori", ističe se u saopštenju.

Inicijalni odbor se posebno obraća predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću da konačno prekine sa urušavanjem svog rodnog grada, "jer nije zabilježeno niđe u svijetu da se neko na ovakav način "odužuje" mjestu iz kojega potiče". 

"Nadamo se da će u Crnoj Gori doći vrijeme kada će svako, pa i predsjednik Vlade, odgovarati za nedomaćinsko i nesavjesno odnošenje prema privredi Nikšića i gradu uopšte", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika