Društvo

Za Cecin koncert čeka se odluka Odbora direktora FK Budućnost

Za koncert srpske folk zvijezde Cece Ražnatović, koji je već najavljivan po medijima za 6. jun, na fudbalskom kampu na Starom aerodromu, čeka se još odluka Odbora direktora FK Budućnost, koji je vlasnik kampa, saznaje Portal Analitika.
Za Cecin koncert čeka se odluka Odbora direktora FK Budućnost
Portal AnalitikaIzvor

Ugovor između FK Budućnost i organizatora koncerta, Ellefant production, odnosno direktora i osnivača te firme, Senada Živanovića, trebalo je da se potpiše danas, ali je to odloženo „dok se ne podnesu još neki papiri“ i dok Odbor direktora i zvanično ne pusti „zeleno svjetlo“.

Kako je Portalu Analitika kazao sam Živanović, njegov načelni prijedlog je da on, umjesto plaćanja zakupa, u određenom preciziranom roku nakon koncerta  srpske folk pjevačice, promijeni sjedišta i ogradu stadiona, te popravi dijelove oštećene vještačke trave oko golova.      

„Nema tu ništa čudno. Ja sam nakon koncerta Dina Merlina na stadionu Malih sportova pod Goricom uložio u taj stadion 20 hiljada eura“, objašnjava Živanović, čiji je jedan od sinova član fudbalske reprezentacije Crne Gore u kategoriji pionira.

Njegova Ellefant production je inače organizovala mnoge koncerte u zemlji i inostranstvu, od Merlina, grupe Miligram, do Dženana Lončarevića i Davida Guette, ali i White i Black sensation u Holandiji.

Kako saznaje Portal Analitika, iako je FK Budućnost u većinskom vlasništvu Glavnog grada, opština nije izašla u susret zahtjevima Živanovića da u bilo kom pogledu stane iza ovog koncerta.

„Grad sigurno neće stati iza toga“, kazao je Portalu Analitika izvor iz Glavnog grada.

stadionok

Da li će FK Budućnost, vidjećemo.

Planirana cijena karte za stajanje na Cecinom koncertu je 15 eura, a za sjedenje (na 300 prilično loših sjedišta) je 30 eura, otkriva Živanović. Naš izvor blizak klubu kaže da je vrijednost radova koje Ellefant production obećava klubu - oko 10 hiljada eura. Računica je jasna - investicija bi se vratila od prodatih mjesta za sjedenje. 

Živanović, vjerovatno preambiciozno, očekuje oko 100 hiljada Cecinih fanova na Starom aerodromu. "Koliko će zaista doći, ne znam, ali smo se dogovorili da se otvori ograda susjednog stadiona Mladosti ukoliko kamp Budućnosti bude mali“, kaže sagovornik Portala Analitika. Istina, i sa "samo" 30 hiljada ljudi, zarada od koncerta je 450. 000, naravno, bez oduzetih troškova.  

Sagovornik blizak upravi kluba kaže da bina zapravo ne bi bila na stadionu, već na parkingu koji pripada Fudbalskom savezu, zbog čega bi se uklonio dio žičane ograde oko stadiona. A ima i drugih detalja koji govore koliko je očiju uprto u Odbor direktora.         

"Sa Lutrijom Crne Gore dogovorena je i organizacija nagradne igre u kojoj će glavna nagrada biti Škoda fabia. Svaka karta imaće „grebalicu“, a ključeve od auta uručiće, ko drugi nego – Ceca", najavljuje Živanović.

 

G.B.

Portal Analitika