Kultura

MIT: "Venecijanka" večeras premijerno u "Zetskom domu"

Predstava "Venecijanka" Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" na Cetinju biće večeras premijerno izvedena na sceni tog teatra od 20 časova, u okviru programa Montenegro International Theatre Festivala.
MIT: "Venecijanka" večeras premijerno u "Zetskom domu"
Portal AnalitikaIzvor

Dramu nepoznato italijanskog autora režirala je Lidija Dedović, a uloge tumače mladi glumci sa Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja: Filip Đuretić, Jovan Dabović, Maja Stojanović, Sanja Vujisić, Anđelija Rondović, kojima se pridružila starija koleginica Julija Milačić.

- "Venecijanka" je italijanska komedija nepoznatog autora. Sama činjenica da ova ljubavna komedija, uprkos nepoznavanju njenog autora, ima aktivan scenski život još od 16. vijeka, govori o značaju i intrigantnosti teksta. U renesansnom duhu, na sceni se naizmjenično nižu ljubav, avanture, igre i preokreti. Ovim projektom se ostavlja novi trag na sceni Generacija, već značajno naglašenoj u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom". Mladi glumci uspijevaju da naprave iluziju da su igre u ljubavi ujedno igre u teatru – neprestana igra bez koje život ne postoji - navodi se u najavi prvog izvođenja predstave.

"Venecijanka" će reprizno biti izvedena 16, 17. i 18. maja na istoj sceni od 20 časova.

Foto: Dalibor Ševaljević

Portal Analitika