Društvo

FOTO: UDG ugostio rukometašice ŽRK „Budućnost“

Univerzitet Donja Gorica organizovao je spektakularni doček crnogorskih rukometašica.
FOTO: UDG ugostio rukometašice ŽRK „Budućnost“
Portal AnalitikaIzvor

Rektor UDG-a Veselin Vukotić čestitao je rukometašicama na uspjehu koje su postigle.

-Ponosni smo kada na vašim dresovima vidimo znak UDG-a. A preko tog znaka šaljemo vam našu ljubav i podršku. Ali preko njega primamo i poruke vašeg uspjeha i učimo od vašeg uspjeha. Da kada gledamo medalju, dok nam oči suze od sreće - da vidimo šta je iza nje. Da shvatimo da je medalja suza radosnica na vrhu ledenog brijega muka njenih osvajača. Vaši uspjesi imaju i emancipatorsku ulogu u Crnoj Gori. Emancipaciju u smislu da se uspjeh počne mnogo više cijeniti i poštovati! Da Vašim uspjehom oslobađate ljude straha od sopstvenog (njihovog) uspjeha, kazao je Vukotić.

1505rukometasice2

On je dodao da su naše zlatne rukometašice crnogorski pioniri otkrivanja i osvajanja Evrope, te da su “profesori emancipacije našeg duha”.

U sklopu dočeka organizovan je program koji su izvodili studenti i zaposleni UDG-a.

1505rukometasice3

Prisutnima se obratila Milica Vukotić koja je rekla da je Budućnost ušla na UDG, ali i da ulazi u svjetske knjige organizacije kluba.

Takođe, prisutnima se obratio i trener ŽRK „Budućnost“ Dragan Adžić koji je naveo da misli da nema situacije u Evropi da jedan Univerzitet toliko podržava mlade ljude da se bave sportom. Adžić je potvrdi riječi Aleksandre Vuković koja je rekla da su naše rukometašice zaista prave heroine.

1405rukometasice4

Generalni menadžer UDG-a Sandra Tinaj uručila je rukometašicama specijalne poklone. 

Portal Analitika