Region

Drašković: Rehabilitacija Draže je rehabilitacija Srbije

Predsjednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je danas da je ukidanje presude komadantu četničkog pokerta u Drugom svjetskom ratu, generalu Dragoljubu Mihailoviću od 15.juna 1946. ne znači samo rehabilitaciju ratnog komadanta prve antinacističke gerile u Evropi nego je to i rehabilitacija njegove vojske i čitave Srbije.
Drašković: Rehabilitacija Draže je rehabilitacija Srbije
Portal AnalitikaIzvor

Drašković je u pisanoj izjavi naveo da je odlukom o rehabilitaciji skinuta anatema sa Srbije da je, podržavajući vođu antiokupatorskog pokreta otpora i ministra vojnog izbjegličke jugoslovenske vlade u Londonu, bila na strani Hitlerovog Trećeg rajha.

On je rekao da SPO izražava poštovanje sudijama koje su, poslije sedam decenija, stavile pečat pravde na istorijsku istinu o Mihailoviću i odaje priznanje i stotinama hiljada ljudi u Srbiji koji su pune dvije i po decenije podržavali političku borbu za rehabilitaciju Ravnogorskog pokreta i njegovog komandanta.

"Istok i Zapad, boljševička diktatura i zapadna demokratija, sudarili su se na montiranom komunističkom suđenju srpskom i jugoslovenskom generalu. Zbog toga je Mihailović ubijen i zbog toga ubice, i danas, kriju njegov grob", naveo je Drašković. (Blic)

 

Portal Analitika