TV / Film

VIDEO: Šta se desilo sa čovjekom koji je bio jači od Švarcenegera?

Bil Petis bio je legenda osamdesetih godina blagoslovena bicepsima većim od onih koje je imao Arnold Švarceneger i bio je lice Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984.
VIDEO: Šta se desilo sa čovjekom koji je bio jači od Švarcenegera?
Portal AnalitikaIzvor

Bio je opsednut jačanjem svojih ogromnih ruku i vježbao je bicepse i tricepse i po šest sati dnevno. Dok je obim Švarcenegerovih mišica iznosio 56 cm, Bil je imao 59 cm. 

Svi su želeli njegov autogram, a žene su ga obožavale. “Bili smo kao kraljevi”, rekao je za LA Times. 

Trenirao je u čuvenoj Gold’s teretani i World Gym sa Švarcenegerom koji mu je davao novac, odjeću, pa čak i posao u filmu “Poslednji akcioni heroj”. 

Poznat je po nevjerovatnim treninzima – radio je vježbe za triceps bučicama od 180 kilograma, izvodio po 3.000 sklekova i radio vježbe za biceps tegovima od po 100 kg. 

Svakog jutra jeo je 20 jaja i isto toliko za večeru. Odbijao je da uzima steroide, nije želio da vježba poziranje i nikad nije odlučio da pokrene svoj biznis vezan za fitnes. 

Nakon što je njegov mentor i osnivač poznate teretane Džo Gold umro 2004, Bil je potpuno izgubio kompas. 

Danas je sasvim drugi čovjek.Dok je Švarceneger gradio holivudsku i političku karijeru, čovjek koji je imao “najveće ruke na svijetu” bankrotirao je i postao beskućnik nastanjen na plaži Venis u Los Anđelesu. 

Sada ima 68 godina i čak mu je prije nekoliko godina zabranjeno da učestvuje u bodibilding takmičenju, jer je bio pijan i ponašao se neprimjereno. Živi od socijalne pomoći i milostinje. 

Spava u kolima, trenira besplatno u teretani, zahvaljujući staroj slavi, a noću radi kao izbacivač u noćnim klubovima. 

Danju se fotografiše sa posjetiocima plaže, ali izbjegava medijsku pažnju.

 

Portal Analitika