Abiznis

Zahtjev Pavlovića proslijeđen specijalnom tužiocu

Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) proslijedilo je specijalnom tužiocu za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, zahtjev poslanika Demokratskog fronta, Koče Pavlovića, da mu se obezbijedi uvid u originalnu dokumentaciju u slučaju Telekom, koja je nedavno stigla iz SAD.
Zahtjev Pavlovića proslijeđen specijalnom tužiocu
Portal AnalitikaIzvor

Iz VDT-a je saopšteno da je Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina nadležno za postupanje po tom zahtjevu. 

Pavlović je od vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića, tražio da mu u najkraćem mogućem roku obezbijedi da u prostorijama Tužilaštva ostvari uvid u kompletnu originalnu dokumentaciju u vezi sa aferom Telekom, na engleskom jeziku.

„To tražim na bazi poslovnika Skupštine i mog zakonskog prava da kao član skupštinskog Odbora za antikorupciju imam pristup tajnim podacima u vezi sa aferama kojima se to tijelo bavi, a Telekom je jedna od njih“, navodi se u zahtjevu Pavlovića.

Stanković je ranije saopštio da je dugo očekivana dokumentacija iz Vašingtona stigla u Crnu Goru i da će nakon analize prevedene dokumentacije, Tužilaštvo odrediti dalje korake.

On je dodao da je riječ je o dokaznom materijalu iz Njemačke i Mađarske. Istraga o privatizaciji Telekoma pokrenuta je krajem 2011. godine nakon što su američke vlasti saopštile da imaju dokaze o korupciji tokom privatizacije Telekoma.  (Mina BUSINESS)

Portal Analitika