Društvo

NVO ZINAK: Djeca posjetila Policijsku akademiju

Jučerašnja edukativna radionica za djecu imala je za cilj upoznati djecu sa načinom rada Policijske akademije u Danilovgradu, ali i sa uslovima upisa na akademiju, saopšteno je iz NVO ZINAK.
NVO ZINAK: Djeca posjetila Policijsku akademiju
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, djeca su bila dočekana od strane direktorice, profesora, instruktora i akademaca. “Svi zajedno su se, nesebično, potrudili da djeci što bolje prenesu informacije vezane za akademiju, omogućivši djeci da obiđu svaku jedinicu akademije, gdje su detaljno bili upoznati o načinu rada svake, ali i sa opremom koju koriste policajci. Na poligonu su akademci pokazali svoje vježbe, zatim je bila održana edukativno predavanje o bezbjednosti u saobraćaju, edukativno predavanje o streljaštvu, treninzima, a takođe djeca su mogla postavljati sva pitanja koja su ih zanimala”, kaže se u saopštenju.

Djeca su puna utisaka utisaka i iz ove NVO su veoma srećni što su djeca imala priliku obići akademiju, zahvaljujući i organizovanom prevozu Policijske akademije.

“Nezamjenljiv je osjećaj da ste dali svoj doprinos, da kroz kreativne radionice probudite u djetetu talenat, istraživački duh ili, pak, kvalitetan cilj kojem će težiti”, kaže se u saopštenju

Nevladina organizacija "Zinak" osnovana je 03.02.2015.godine, s ciljem bavljenja svim aktivnostima, koje u fokusu imaju djecu i najbolje dječije interese. Početkom februara pokrenuli su Akciju osnažavajuće podrške samohranim roditeljima i njihovoj djeci, kao i višečlanim porodicama.

“Akcenat rada organizacije stavlja se na filantropiju, empatiju, humanost, transparentnost, poštovanje različitosti, mobilnost, fleksibilnost i preuzimanje odgovornosti. Tim entuzijasta, svakodnevno se bori za najbolje dječije interese, organizujući za djecu raznovrsan sadržaj vannastavnih aktivnosti, koji će biti svojevrstan doprinos za napredak u dječijem razvoju. Nemamo projekte, grantove, finansijske podršku i super funkcionišemo. Ponosni smo na dosadašnje rezultate, koji u prvom planu znače zadovoljstvo kako djece, tako i roditelja. Podstičemo filantropski odnos u okruženju, prema ovoj ciljnoj grupi,na taj način što spajamo njihove potrebe sa privrednim subjektima, ali i širom društvenom zajednicom", kažu iz ove NVO.

Do sada su učestvovali frizeri, kozmetički saloni, pekare, picerije, cvjećare, prodavnice balona, građani i građanke, ali smo zahvaljujući i učešću većeg broja dječijih igraonica do sada obezbijedili raznorazne vidove zabava i neformalnih edukacija za djecu. "Takođe, za djecu su organizovane i razne sportske edukativne, ali i praktične radionice za djecu ((jahanje konja, kuglana, radio-amaterstvo, balonarstvo...), zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika