Sci/Tech

Održan "Digital day 2015" – Najbolje prakse digitalnog oglašavanja

Pod sloganom "Show Me the Money!", beogradska konferencija "Digital day 2015" bavila se jednom od ključnih tema u onlajn marketingu – kako ostvariti najviše od uloženih sredstava.
Održan "Digital day 2015" – Najbolje prakse digitalnog oglašavanja
Portal AnalitikaIzvor

Peta konferencija o digitalnom i interaktivnom oglašavanju Digital day 2015 održala se 13. maja u Domu omladine u Beogradu. Ovo je bio  događaj edukativnog karaktera koji okuplja stručnjake, ali i sve zainteresovane za ovu aktuelnu oblast.

Kao i dosad, pozvani predavači sa razvijenijih svjetskih tržišta su predstavili najbolje prakse i najnovije trendove u ovoj industriji koja se svakodnevno razvija i zapošljava sve veći broj novih kadrova i profila.

Na centralnoj panel diskusiji „Kako maksimizovati digitalni ROI (povraćaj na investicije)?“ govornici su pokušali da odgovore na jedno od najvažnijih pitanja marketing profesionalaca - kako obezbijediti najbolje moguće rezultate oglasnih kampanja i povećati povraćaj sredstava uloženih u oglašavanje.

Osim na  glavnoj diskusiji, učesnici konferencije prisustvali su  brojnim predavanjima i radionicama gostiju iz inostranstva, ali i domaćih stručnjaka iz ove oblasti digitalnih komunikacija. Direktor istraživačkog centra IAB Poljska, Pavel Kolenda je govorio o konzumaciji digitalnih medija u Srbiji i regionu, a za profesionalce iz izdavačke industrije bila  je posebno organizovana radionica o monetizaciji oglasnog prostora na internetu.

dd5

Ova konferencija je bila  i mogućnost da se čuje predavanje predstavnika jednog od najznačajnijih „igrača“ u digitalnom i interaktivnom marketingu, Skota Tvajtsa iz kompanije „Tviter“, koji je objasnio značaj oglašavanja na ovoj društvenoj mreži.

Aleksandar Karageorgis, generalni direktor agencije "Think Digital" govorio je više o omiljenoj društvenoj mreži  - „Fejsbuku", dok je Elijas Gagas ispred kompanije "Tail Wind" predstavio dvostruku prirodu tehnologije u digitalnom oglašavanju.

Povezivanje i razmjena ideja između profesionalaca, praktična predavanja o aktuelnim temama i raznovrsni predavači i gosti učinili su konferenciju Digital day jednom od najznačajnijih stručnih događaja u ovom dijelu Evrope. Događaj je organizovao IAB Srbija, uz podršku kompanija "Lupon Ventures",koja je bila Platinasti sponzor ove manifestacije, „Samsung“, „Koka-Kola“, „Infostud“, „Grand kafa“ i "Tail Wind".

Sa porastom popularnosti digitalnog i interaktivnog oglašavanja, razvijaju se i raznovrsni alati za mjerenje efikasnosti onlajn kampanja.

Učesnici konferencije bili su tako u prilici da čuju praktična iskustva govornika i saznaju više o naprednim funkcijama koje koriste za precizno planiranje, monitoring i real-time optimizaciju advertajzing budžeta.

dd3dd4

 

Portal Analitika