Fudbal

LE: Dnjipro sanja čudo, nemoguća misija za Violu

Prošlog četvrtka Dnjipro je u finišu šokirao Napoli i došao do 1:1, večeras će, ukoliko sačuva mrežu, kompletirati senzaciju i izboriti plasman u finale Lige Evrope. Tamo je gotovo sigurno Sevilja, koja u revanš protiv Fiorentine ulazi sa velikih 3:0.
LE: Dnjipro sanja čudo, nemoguća misija za Violu
Portal AnalitikaIzvor

Napoli je u prvom meču napadao, imao šansi, a na kraju primio gol koji je izazvao dosta polemika jer je Jevgen Seleznjov bio u ofsajdu. 

- Bolje da pričamo o fudbalu, ne o kontroverznim odlukama. Njih uvijek ima i uvijek će ih i biti. Dosta smo se istrošili u prvoj utakmici, ali smo spremni da u revanšu izborimo finale - kazao je trener Dnjipra Miron Markjevič. 

U klubu iz Napulja mnogi su polufinalne mečeve vidjeli kao idealnu pripremu za finale i napad na trofej koji donosi i plasman u Ligu šampiona naredne sezone. 

- Znamo da imamo bolji tim, siguran sam da ćemo to i pokazati. Treba da budemo pametni, ne smijemo juriti na gol jer će oni znati da iskoriste
prostor koji im se ukaže - rekao je Marek Hamšik, ofanzivac Napolija.

Fiorentini je protiv Sevilje ostala nada u čudo. Tri gola su velika prednost aktuelnog osvajača Lige Evrope. 

- Svjesni smo koliko teško je nadoknaditi 3:0, ali nije ni nemoguće. Ovaj tim je uvijek uspijevao da se vrati nakon teških perioda i pokaže ima potencijal za velike stvari - poručio je trener ,,viole“ Vinćenco Montela.

Portal Analitika