Turizam

IVANČEVIĆ: Trovanje u Tivtu loša poruka za turiste iz regiona i šire

Sanitarna inspekcija Uprave za inspekcijske poslove izrekla je privremenu zabranu upotrebe kuhinje u hotelu "Kamelija" u Tivtu nakon što se preko 120 studenata mašinstva iz regiona otrovalo hranom u tom hotelu. Nakon inspekcijskog nadzora, uzetih briseva sa radnih površina, zatim hrane i pića utvrđeno je da su studenti zaraženi salmonelom. Predsjednik Odbora Turističkog udruženja Dragan Ivančević kazao je za radio Antena M da je to jako loša poruka za turiste iz regiona ali i šire.
IVANČEVIĆ: Trovanje u Tivtu loša poruka za turiste iz regiona i šire
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Ova vijest je svakako razočarala sve nas u turizmu i ugostiteljstvu u Crnoj Gori. Jedna takva poruka na početku turističke sezone i na početku ugovaranja kapaciteta za iduću godinu nam apsolutno nije bila potrebna. Mislim da to treba da bude opomena svima koji spremaju hranu i koji su na usluzi turistima, da treba da poštuju najviše higijenske standarde", ocijenio je Ivančević za radio Antena M.

Ivančević kaže i da se od početka primjene novog Zakona o strancima vrlo mali broj domaćih radnika zaposlilo u sektoru turizma.

Strahuje da će se brojne firme zbog primjene Zakona o strancima ugasiti, i ističe da pored svih problema sa kojima se suočavaju turistički radnici, takav skandal primorju nije smio da se dogodi.

"Mislim da to treba da bude opomena za sve one organe koji kontrolišu kvalitet usluga pogotovo onog dijela koji se tiče hrane i pića. Sada će intenzivno biti i otvaranje privremenih objekata i smatram da to treba da bude za nauk jer gosti takve greške ne praštaju", zaključio je Ivančević.

Izvor: antenam.net; foto: cdm.me

Portal Analitika