Abiznis

Sindikat Željezare danas o daljim potezima

Sindikalna organizacija Željezare Tosčelik održaće danas Skupštinu na kojoj će dogovoriti dalje aktivnosti u vezi sa otkazima za 12 radnika kompanije.
Sindikat Željezare danas o daljim potezima
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sjednica Skupštine Sindikalne organizacije biće održana u Nikšiću, a pored najužeg rukovodstva, prisustvovaće joj i generalni sekretar Unije slobodnih sindikata, Srđa Keković.

Rješenja o otkazu, 12 radnika Čeličane dobilo je 7. maja, zbog, kako je navedeno, odbijanja da rade prekovremeno.

Kako je ranije saopšteno iz Sindikata Tosčelika, riječ je o osam stalno zaposlenih, od kojih su dvojica stekli uslov za penziju i četiri radnika angažovana na određeno vrijeme.

Iz Sindikata su kazali da su ti radnici bili prvo suspendovani prošlog mjeseca, jer su 17. aprila uveče, zbog fizičke iscrpljenosti odbili da se vrate u pogone.

"Poslodavac nije, kako je to obaveza i praksa, istakao nikakvo obavještenje da će se tog dana raditi prekovremeno. Grupa radnika koja je dobila otkaz imala je u toj sedmici ispunjen fond radnih sati, kao i dodatne prekovremene, a odbili su da dođu uveče na posao zbog izuzetne fizičke iscrpljenosti", saopšteno je iz Sindikata.

Predstavnici radnika navode da su zaposleni u Tosčeliku konstantno u problemu što, kako su kazali, pokazuje i posljednje teško povređivanje na radu dvojice zaposlenih iz pogona Energetike i Kovačnice.

Izvor: MINA; foto: dan.co.me

Portal Analitika