Abiznis

Potpisivanje ugovora o kupovini Novog duvanskog kombinata 10. juna?

Ugovor o kupovini Novog duvanskog kombinata (NDKP) mogao bi biti potpisan 10. juna, kazao je izvršni direktor mojkovačke kompanije Montenegro duvan komerc, Dragomir Begović.
Potpisivanje ugovora o kupovini Novog duvanskog kombinata 10. juna?
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da je u srijedu na sastanku sa predstavnicima tenderske komisije i advokatske kancelarije koja zastupa Vladu dogovoreno je da se nacrt ugovora pošalje do ponedjeljka potencijalnom kupcu, nakon čega bi investitor imao vremena da prekontroliše konačnu verziju, piše Dan.

»Kako se očekuje, novi sastanak sa tenderskom komisijom biće orijentaciono održan 25. ili 26. maja, ali nije precizno definisano. Na tom sastanku bi trebalo da se usvoje nacrti ugovora, nakon čega slijedi potpisivanje«, rekao je Begović.

Usaglašeno je 95 odsto stavki iz ugovora, a ostalo je još samo da se preciziraju tehničke. On je objasnio da se radi o četiri ugovora - o dokapitalizaciji, menadžmentu, zajmu i akcionarskom, koji se potpisuju istovremeno.

Begović je dodao da je kompanija odabrala 60 od 176 radnika Duvanskog kombinata (DKP), koji će preći u NDKP.

»Spisak radnika je poznat nama i nijesmo ga još nikom pokazali, tako da niko osim investitora ne zna o kome se radi. Spisak će biti dostavljen tenderskoj komisiji prilikom potpisivanja ugovora«, naveo je Begović.

Za potpisivanje ugovora neophodna je saglasnost većinskih vlasnika NDKP, Vlade i Glavnog grada, zbog čega je neophodno održavanje skupštine akcionara na kojoj bi se donijela odluka o davanju saglasnosti za upravljanje preduzećem.

Montenegro duvan komerc ponudio je dokapitalizaciju NDKP bez kupovine akcija uz obavezan investicioni program od 8,04 miliona.

Izvor: Dan

Portal Analitika