Crna hronika

U Montevideu uhapšen Podgoričanin pod sumnjom da je švercovao kokain

Pomorac iz Podgorice Dragoje Milatović (67) uhapšen je na aerodromu u Urugvaju, pod sumnjom da je švercovao kokain, piše Dan. Osim njega, slobode je lišena i Lepa Petrović (44).
U Montevideu uhapšen Podgoričanin pod sumnjom da je švercovao kokain
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Njih dvoje trebalo je avionom da otputuju u jednu evropsku zemlju, prenosi list „Republika“. Prilikom čekiranja njihovo ponašanje bilo je sumnjivo policiji zbog čega su privedeni.

Milatović i Petrović su uhapšeni na aerodromu u Montevideu, a zatim su odvezeni u policijsku stanicu u tom gradu. Kod njih je tokom kontrole otkrivena odjeća koja je bila teža nego što bi se očekivalo, pa su carinici izvršili dodatne analize i ustanovili da je ona natopljena kokainom. Policijski izvori su otkrili da je roba natopljena drogom bila teška ukupno 23 kilograma, a nakon što je ona hemijskim procesom izdvojena, izvagano je 20 kilograma kokaina.

Oni su uhvaćeni pošto ih je, navodno „ocinkario“ policijski doušnik koji je bio njihova veza. Kako navode mediji, on ih je označio policiji, nakon čega su obučeni psi nanjušili drogu u koferima. U prvom trenutku. Policajci nijesu mogli da otkriju narkotike, ali su ubrzo shvatili da su osumnjičeni odjeću natopili kokainom, koji su prethodno razblažili specijalnom tečnošću.

Kako se dalje navodi, oni su planirali da otputuju u jednu evropsku zemlju gdje je kokain na cijeni. Zaplijenjena droga je veoma visokog kvaliteta, a iako je bio rastvoren, kokain ne bi izgubio na kvalitetu ukoliko bi se kasnije pravilno tretirao i ne bi se puno izgubilo na masi.

Izvor: Dan; foto: luxlife.rs

Portal Analitika