Društvo

Profesor UCG Bogoljub Šijaković dobio otkaz

Redovni profesor Filozofskog fakulteta u Nikšiću, Studijski program za filozofiju, dr Bogoljub Šijaković dobio je otkaz zbog duplog angažmana sa punim radnim vremenom na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu, gdje takođe ima zvanje redovnog profesora, saznaje Pobjeda.
Profesor UCG Bogoljub Šijaković dobio otkaz
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Šijaković je četvrti profesor Univerziteta Crne Gore koji je u proteklih 15 dana dobio otkaz zbog angažmana koji se kose sa Statutom državnog univerziteta i za koje nije dobijena saglasnost Senata kao najvišeg akademskog tijela.

Prije dvije nedjelje, otkaze su dobili Srđan Vukadinović, Mihailo Mijanović i Slavica Perović. Protiv Vukadinovića, profesora Borisa Brajovića i Rašida Hadžića, pokrenut je postupak pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Profesor Šijaković je na Filozofskom fakultetu bio u stalnom radnom odnosu, a predavao je: istoriju filozofije od Talesa do Platona, istoriju filozofije od Aristotela do Boetija, uvod i ontologiju, istoriju ontologije i moderni i savremeni pravci u ontologiji. Šiljkovićev angažman mimo Univerziteta Crne Gore nije nikakva tajna, ali se do sada niko nije usuđivao da dirne u privilegije dijela nastavnog kadra UCG. Od jeseni 2000. godine do kraja. 2002. Šijaković je, podsjetimo, bio ministar vjera u Vladi SR Jugoslavije, a od jula 2008. do marta 2011. ministar vjera u Vladi Republiek Srbije. Od 18. marta 2011. bio je državni sekretar u Ministarstvu vera i dijaspore Vlade Srbije. Član je Upravnog odbora Javnog preduzeća „Službeni glasnik Republike Srbije“. Redovni je profesor Bogoslovskog fakulteta u Beogradu.

Izvor: Pobjeda; foto: beta-video.tv

 

Portal Analitika