Politika

MVPEI pozdravlja odluku o odbijanju Prijedloga rezolucije o Sutorini

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore pozdravlja odluku Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da odbije Prijedlog rezolucije o Sutorini, navodi se u saopštenju MVPEI dostavljenom Portalu Analitika.
MVPEI pozdravlja odluku o odbijanju Prijedloga rezolucije o Sutorini
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Odluku smatramo snažnim iskazom većinske volje građana BiH da nastave razvoj i jačanje odličnih odnosa dvije zemlje, utemeljenih na principima međunarodnog prava i vrijednostima dobrosusjedske saradnje - dodaje se u saopštenju Ministarstva.  

Na toj liniji Crna Gora ponavlja spremnost da, u najskorije vrijeme, dvije države potpišu finalizovani Sporazum o granici i time potvrde demokratski kapacitet za rješavanje važnih pitanja u neposrednoj komunikaciji, te da nastave razgovore o brojnim drugim sporazumima kao i daljem jačanju bilateralne saradnje, pojasnili su iz MVPEI.

Imenovani Ambasador Crne Gore u BiH će u narednim danima, a najkasnije do kraja tekućeg mjeseca, preuzeti dužnost šefa naše diplomatske misije sa sjedištem u Sarajevu, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika