Fudbal

Džerard: Samo sa ostanem miran

Kapiten Liverpula Stiven Džerard rekao je da se nada da ga emocije neće savladati pred oproštaj od “Enfilda” u subotu.
Džerard: Samo sa ostanem miran
Portal AnalitikaIzvor

Džerard će protiv Kristal Palasa odigrati posljednju takmičarsku utakmicu u dresu ‘Redsa’ na domaćem terenu, pošto na kraju sezone napušta Enfild. 34-godišnji engleski fudbaler je odigrao 708 utakmica tokom 17 godina u dresu kluba iz svog rodnog grada, a od ljeta će braniti boje Los Anđeles Galaksija.

“U ovom trenutku, pošto nam je ostalo još nekoliko utakmica, ne želim da razmišljam mnogo o tome. Svi pričaju samo o tome, ali ja samo želim da ostanem fokusiran na naredne utakmice i treninge koji me čekaju. Biće vremena za emocije i sentimentalnost poslije utakmica, ali ne želim da naši budu emotivni jer se plašim da neću moći da ostanem miran”, rekao je Džerard. 

Utakmice sa Kristal Palasom obično se svrstavaju u kategoriju C, što znači da za njih karte koštaju između 37 i 49 funti. Međutim, cijena karata u ovom trenutku varira od 162 do 2.646 funti. 

“Biće čudno, siguran sam. Biće to emotivan dan za mene, moju porodicu i prijatelje koji su me pratili tokom cijele karijere. Ali, takođe i za navijače koji su me gledali svih ovih godina, ne samo na našem stadionu, već i šitom svijeta. Tokom vikenda će sva pažnja biti na meni, to nije nešto što mi se sviđa, ali se nadam da ću odigrati dobro za navijače i da će tim pobijediti, a da ću ja uživati u oproštaju”, naglasio je Džerard.

Portal Analitika