Crna hronika

Direktorica i novinarka „Monitora“ povrijedile čast i ugled Stanka Subotića

Osnovni sud u Podgorici donio je presudu po tužbi biznismena Stanka Subotića protiv direktorice „Monitora“ Milke Tadić Mijović i novinarke tog nedjeljnika Milene Perović Korać kojom se utvrđuje da su tužene povrijedile čast i ugled ovog biznismena, objavila je TV Pink.
Direktorica i novinarka „Monitora“ povrijedile čast i ugled Stanka Subotića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi TV Pink, Subotić je na ime naknade nematerijalne štete podnio tužbeni zahtjev u vrijednosti od euro, što je tada njegov pravni zastupnik komentarisao dokazom da se ne radi o pritisku na medije, već najosnovnijim ljudskim pravom da se sazna istina.

Presudom se "Monitor" obavezuje da presudu objavi na naslovnoj strani nedjeljnika i na mjestu koje odgovara mjestu na kojem je objavljen tekst „U mreži“ ali i na njegovoj internet stranici i to na engleskom i crnogorskom jeziku.

Podsjetimo, tužene su Subotića u tom tekstu predstavile kao osobu koja povezuje podzemlje, politiku, kriminalne i novčane tokove u Crnoj Gori, vlasništvo nad hotelima "Bjanka", "Avala", plažama, trgovinama, a u isto vrijeme bliskog sa predsjednikom DPS-a.

Biznismen Zoran Bećirović u saopštenju dostavljenom TV Pink kaže da presuda nije ni mogla biti drugačija posto svi u Crnoj Gori znaju da su Avala, Bjanka, Skijalište, firma Caldero u njegovom vlasništvu ili suvlasništvu sa drugim partnerima.

Bećirović smatra da je ovaj tekst napisan i naručen da bi se njegovom pokojnom bratu Draganu Bećiroviću nacrtala meta na čelo dvadeset dana prije njegovog ubistva, što već godinama tvrdi.

Portal Analitika