Protokol

Perović predao akreditive Generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu

Stalni predstavnik Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama ambasador Željko Perović predao je akreditive Generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Ki-munu.
Perović predao akreditive Generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Generalni sekretar UN-a Ban Ki-mun izrazio je zahvalnost crnogorskim zvaničnicima na podršci, posvećenosti i liderstvu koje doprinosi efikasnosti Svjetske organizacije, kao i zadovoljstvo kvalitetnom i sadržajnom saradnjom UN-a i Crne Gore.

Ban je, takođe, pozdravio formiranje Centra za održivi razvoj u Podgorici i otvaranje Eko zgrade u Podgorici, koje UN koristi kao primjere uspješnog zajedničkog djelovanja vlade i UN agencija.

Stalni predstavnik Crne Gore pri UN-u Perović je ocijenio da su predstojeća Konferencija o finansiranju razvoja, septembarski Samit o razvojnoj agendi nakon 2015. godine i Klimatski samit, događaji od istorijskog značaja, te naglasio spremnost Crne Gore da aktivno doprinese ostvarenju globalnih ciljeva.

“Vlada Crne Gore u partnerstvu sa UN agencijama u Crnoj Gori nastaviće sa sprovođenjem zajedničkih projekata i aktivnosti, što je potvrda naše želje i spremnosti da doprinesemo unapređenju saradnje sa UN-om i suočavanju sa savremenim izazovima”, zaključio je Perović.

Portal Analitika