Politika

ZOGOVIĆ: Vojvodić dovedena da uništi UCG

Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić uspjela je da se zaplete u sukobe sa brojnim profesorima na UCG da se već jasno vidi zašto je i dovedena na tu čelnu funkciju, a to je da razbije državni Univerzitet u korist privatnog univerziteta premijera Mila Đukanovića, ocijenio je potparol Demokratske narodne partije Milun Zogović, prenosi Mina.
ZOGOVIĆ: Vojvodić dovedena da uništi UCG
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je nju uporedio sa bivšim hrvatskim predsjednikom Stipetom Mesićem, navodeći da Vojvodićeva sada može da kaže „Moj zadatak je ispunjen. Univerziteta Crne Gore više nema.“

"Nakon što je protivzakonito krenula sa otpuštanjem profesora sa Univerziteta sada po svom teatarsko grotesknom običaju traži krivce u svemu i svakome. Tako su joj sad na meti i bivši rektor Univerziteta Miranović i pojedini ministri, a nadležni u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i danas stoje na stanovištu da Zakon o radu daje puna prava profesorima Univerziteta da budu angažovani van Crne Gore. Dakle, profesori nijesu Radmilini robovi što će dokazati uskoro i na sudu. Vojvodićka upravo u stilu DPS-a smatra da je starija od svakog zakona i da ih može kršiti kad joj se ćefne", istakao je on.

Prema njegovim tvrdnjama, aktuelna rektorka UCG je dobila naredbu iz vrha režima da uklanja sa platnog spiska svakog koga stigne kako bi vještački rasteretila univerzitetsku kasu jer ova država upada u sve veću finansijsku krizu.

"Kakva je to pogubna politika univerzitetske uprave ne treba posebno naglašavati. Vjerovatno će se rektorka boriti i da ugura Univerzitet Crne Gore u NATO. Međutim, kad se već toliko žustro a providno bori da rastjeruje profesore, nek Vojvodićka javno saopšti zašto i dalje na sajtu njene privatne agencije Mapa stoji da je direktorka upravo ona, a istovremeno sasvim mirno vrši funkciju rektora Univerziteta i dijeli lekcije o zakonitosti radnih angažmana. Da li je tu riječ o skandaloznom konfliktu interesa pritom ne u dvije, nego u jednoj istoj državi? Neka pritom Vojvodićka precizno obavijesti javnost i koliko prihoduje po oba osnova? Ovo posebno koliko je Mapa dosad zaradila od kampanja DPS-a i Vlade, i koliko je Vojvodićka bila aktivna u izradi medijskih nastupa partije na vlasti", naveo je Zogović.

On je pozvao Vojvodićevu da javnosti saopšti da li će podnijeti ostavku na jednu od te dvije funkcije i upitao je zašto se nije dosad sjetila da tako nešto učini što je bila profesionalna i ljudska obavezna po svakom osnovu.

"Njoj je lakše da po sistemu duplih aršina sama krši zakone i vrši progone svojih kolega i uz to drži predavanja o tome ko i gdje smije raditi i pod kojim uslovima ne mareći za važeći Zakon o radu. Uglavnom u njenom ponašanju možemo prepoznati klasično kopiranje Đukanovićevih manira, jer i ona poput njega ne haje za postojeće zakone i redovno ih izvrgava ruglu", zaključio je Zogović.

Portal Analitika