Društvo

OTVORENI DANI NAUKE 2015: Konkurs za realizaciju promotivnog ICT događaja

U okviru manifestacije ,,Otvoreni dani nauke“, koja će se održati u periodu od 21. do 25. septembra 2015. godine, Ministarstvo nauke i Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije finansijski će podržati realizaciju promotivnog događaja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, s ciljem približavanja najnaprednijih tehnologija današnjice široj javnosti.
OTVORENI DANI NAUKE 2015: Konkurs za realizaciju promotivnog ICT događaja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Promovisanje informaciono-komunikacionih tehnologija, najnovijih dostignuća i mogućnosti njihove primjene u poslovnom, ali i u svakodnevnom životu, doprinosi efikasnijem korišćenju ovih tehnologija, kao i povećanju interesovanja mladih ljudi za izbor buduće profesije u ovoj oblasti.

Promotivni događaj treba da pruži uvid u aktuelni razvoj u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, (prije svega u oblasti softvera), na informativan, stručan, savremen, i zabavan način, interesantan široj javnosti, a naročito mladima.

Podnosioci prijave mogu biti pojedinačne institucije, organizacije, udruženja ili privredna društva iz Crne Gore ili regiona kod kojih ne postoji jezička barijera za saradnju i  realizovanje promotivnog događaja.

Pravo učešća imaju i konzorcijumi sačinjeni od navedenih subjekata, pri čemu je u takvom slučaju obavezno definisanje koordinatora konzorcijuma.

Konkurs je otvoren do petka, 26. juna 2015. godine.

Portal Analitika