Finansije

ĐUKANOVIĆ: Crna Gora treba da vodi računa o svakom investitoru

U vrijeme kada se Evropa suočava sa ekonomskom krizom Crna Gora treba da vodi računa o svakom investitoru, kazao je premijer Milo Đukanović tokom radne posjete Žabljaku, prenosi RTCG.
ĐUKANOVIĆ: Crna Gora treba da vodi računa o svakom investitoru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo nije vrijeme da bismo se partijski prepucavali, ovo sve što govorim je sračunato da bude apel da shvatimo u kakvom vučijem vremenu živimo i ambijentu nerazvijenosti i da iz njega ne možemo izaći bez pomoći partnera. Moramo sve učiniti da sačuvamo one koji su došli u Crnu Goru i da dobijemo one koji još nijesu odlučili da uđu u Crnu Goru i tu nemamo pravo na grešku i nadmenost", poručio je Đukanović.

On kaže da su investitori su naši partneri koje treba pridobijati. Crna Gora, kako je naveo, treba da sačuva postojeće ali i da stvori atmosferu za privlačenje novih investitora. Premijer i predsjednik Opštine Veselin Vukićević ima potencijala za investicije.

„Na tragu onoga što smo danas dogovorili vezano za dalje procese na lokalitetu nekadašnjeg hotela Jezero i procese vezane za Planinku i Pilanu na Njegovuđi imaju dobru perspektivu. Takođe dogovorili smo kako izaći iz duge administrativne pripreme za obnovu restorana na Crnom Jezeru, i mislim da narednih dana može biti sve spremno za početak realizacije te investicije, i zato sam optimističan“, kazao je premijer.

Đukanović je kazao da se sada izlazi iz višedecenijskog problema razvoja Žabljaka.

„Mislim da ovi sastanci doprinose da se u punoj mjeri i država i Opština fokusira na prioritetne probleme i da na održiv način u najkraćem roku dođemo do dobrih odgovora“, kazao je on.

Portal Analitika