Svijet

ČUDO: Beba preživjela osam dana zakopana

Kineska policija je oslobodila bebu koja je bila živa sahranjena i uhapsila pet osoba, od kojih su tri članovi porodice, zbog pokušaja ubistva.
ČUDO: Beba preživjela osam dana zakopana
Portal AnalitikaIzvor

Policija je novorođenče pronašla u kartonskoj kutiji zakopanoj par centimetara ispod zemlje.

Kineski mediji smatraju da je dječak proveo osam dana pod zemljom, ali oni nijesu ponudili nikakve dokaze za ovu informaciju.

U optužene osobe za ovaj zločin spadaju čak i dvije babe tek rođenog dječaka. 

Jedan od optuženih je navodno priznao da su bebu ostavili na groblju u kutiji, a zatim su se vratili poslije dva dana da ja sahrane, greškom misleći da je dječak umro, prenosi britanski ‘’Gardijan’’. 

Operacija spasavanja je počela kada je slučajni prolaznik prikupljao divlje biljke u blizini padine groblja i čuo zvuk plakanja koji je dolazio iz podzemlja. 

Kada je dječak stigao u bolnicu bio je u teškom stanju i povraćao je blato. Bebi je u preživljavanju pomogla kišnica koja je kroz zemlju doprijela u kutiju. 

Beba je bila napuštena oko tri ili četiri dana nakon što je rođen, navode kineski zvaničnici , ali nisu mogli da potvrde još koliko dugo je bio sahranjen prije spasavanja. 

Preživjeti 10 dana bez hrane je zapanjujući podvig čak i za odraslu osobu, smatraju ljekari. Slična situacija desila se prije godinu dana kada je napuštena beba preživjela pet dana u odvodu u Sidneju. (B92)

Portal Analitika