Košarka

PRVA LIGA: Budućnost lako do 1:0 u finalnoj seriji

Košarkaši Budućnost Volija ostvarili su pobjedu na startu finalne serije plej-ofa prvenstva Crne Gore. Budućnost je večerasu Podgorici savladala Sutjesku 98:62 (29:15, 25:22, 20:15 i 24:10).
PRVA LIGA: Budućnost lako do 1:0 u finalnoj seriji
Portal AnalitikaIzvor

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Boris Savović i Džej Ar Rejnolds sa po 18, dok su Suad Šehović i Ugnjen Čarapić postigli so devet poena. U ekipi Sutjeske najbolji su bili Nikola Pavlićević sa 15 i Radosav Spasojević sa 11 koševa.

Utakmicu je otvorio Rejnolds trojkom, dok je prve poene za Sutjesku postigao Ćalić. Na krilima Rejnoldsa Podgoričani su serijom 9:2 uspjeli da povedu 12:7. Do kraja uvodnog perioda domaći su došli i do rekordne razlike od 14 poena zahvaljujući sjajnom zakucavanju mladog Radunovića (29:15).U cijeloj drugoj dionici gosti nijesu imali riješenja za Borisa Savovića, pa su Podgoričani na odmor pošli sa 17 poena viška (54:37).

U prvih 5 minuta drugog poluvremena gledali smo izjednačenu košarku sa dosta promašenih šuteva i izgubljenih lopti. Ipak u finišu pretposljednje dionice domaći su došli do velikih plus 22 (74:52). Posljednja dionica bila je revijalnog karaktera, pitanje pobjednika je već uveliko bilo riješeno.

U finalu plej-ofa igra se na tri dobijena meča. Sutjeska će u četvrtak biti domaćin drugog, dok je treći duel na programu u ponedjeljak u Podgorici. 

statbudusutj1205
Portal Analitika