Politika

LEKIĆ: Đukanović ponovo ponizio Vujanovića

Premijer Milo Đukanović ponovo je javno ponizio predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića, tvrdnjom mu nije on zabranio da učestvuje na paradi u Moskvi, ocijenio je lider DEMOS-a, Miodrag lekić.
LEKIĆ: Đukanović ponovo ponizio Vujanovića
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je u emisiji U raljama života, na Atlas televiziji, kazao da nema sumnje da je Vujanović 9. maja bio na mjestu na kom je trebalo da bude, i da on “nije čovjek kom se daju diktati“.

“Tvrdnjom Đukanovića da nije on, nego SUBNOR, odlučio da Vujanović ne učestvuje na paradi u Moskvi, crnogorski premijer je ne samo nasmijao crnogorsku javnost, već je opet javno ponizio na izbornoj krađi promovisanog predsjednika Crne Gore”, kazao je Lekić.

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da ostaje pri stavu da je Đukanović pogriješio kada je zabranio Vujanoviću da se ne odazove pozivu Rusije na proslavu 70 godina pobjede nad fašizmom.

Lekić je ocijenio da bi za odnose Crne Gore sa Rusijom bilo mnogo bolje da je Đukanović ipak dozvolio Vujanoviću da ode u Moskvu na proslavu 9. maja, “kako je ovaj želio i to javno napisao domaćinima u Moskvi”.

“Drugo, bilo bi bolje za ovu zemlju da Đukanović nije sa ruskim tajkunima ostvario problematične poslove u KAP-u prije stečajne i završne faze propasti tog velikog privrednog subjekta – u kojima je ukradeno 800 miliona, kako je javno ustvrdio predsjednik Skupštine Crne Gore i koalicioni partner Đukanovićevog DPS-a”, naveo je Lekić.

On je kazao da su stvari u Crnoj Gori iznutra ogoljene, i da građani vide dobro kako žive.

“Osjećaju agoniju korumpirane i prezadužene zemlje, i zato Đukanović traži nove teme, novi lov u mutnom. Ovoga puta na međunarodnom planu, bacajući sve karte na to da se Crna Gora što jače zatalasa recikliranom, novokomponovanom hladnoratovskom histerijom”, rekao je Lekić.

Kako je kazao, ima onih koji neće da u tome da učestvuju, koji neće da se bave ni antiruskom niti antiameričkom kampanjom, kako bi se zaboravila suština crnogorskih problema.

“Mislim da je jasno građanima ove zemlje ko je objektivna smetnja crnogorskim integracijama, o kojima, valjda, treba oni na kraju da odlučuju”, dodao je Lekić.

 

MINA

Portal Analitika