Crna hronika

UP: U dva dana zaplijenjeno 2,3 kilograma marihuane i skanka

Službenici Uprave policije MUP-a su prethodnih dana na graničnom prelazu „Dobrakovo“ i u Cetinju otkrili i zaplijenili preko 2,3 kilograma marihuane i skanka i lišili slobode četiri lica, saoptšeno je iz Uprave policije.
UP: U dva dana zaplijenjeno 2,3 kilograma marihuane i skanka
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su, 09. maja, na pomenutom graničnom prelazu kontrolisali M.D. (29) iz Podgorice, kod kojeg su u ruksaku pronašli dva pakovanja sa ukupno 1.700 grama materije za koju se sumnja da je marihuana.

- Lice i marihuana predati su službenicima Grupe za borbu protiv droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja radi daljeg postupanja. Preliminarnom analizom oduzete materije utvrđeno je da se radi o marihuani. O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Bijelom Polju koji je naložio da se M.D. liši slobode, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te da mu ovo lice se u zakonski propisanom roku privede - saopšteno je iz UP.

Kriminalistička obrada upućuje, kako navode, na sumnju da je M.D. imao namjeru da prokrijumčari navedenu količinu marihuane u Srbiju rade prodaje ove opojne droge na području Beograda.

- Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su dan ranije, 08. maja u večernjim časovima, na raskrsnici magistralnih puteva Cetinje – Podgorica – Budva kontrolisali putničko vozilo „Audi A6“, nikšićkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila tri lica, M.M. (23) iz Nikšića, S.Đ. (23), takođe iz Nikšića, i D.B. (24) iz Danilovgrada. Pregledom vozila u rancu je pronađena PVC kesa sa materijom za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank težine oko 670 grama (tačnije, 673 grama), kao i digitalna vaga za precizno mjerenje - navodi se u saopštenju.

O događaju je upoznat zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se sva tri lica liše slobode, te da mu se uz krivičnu prijavu privedu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Marihuaana i skank će, kako je saopšteno, biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.  

Portal Analitika