Politika

MEDOJEVIĆ: Crna Gora ne ispunjava nijedan od kriterijuma za prijem u NATO

Crna Gora, danas, ne zadovoljava niti jedan od kriterijuma koje NATO propisuje za zemlje članice, osim slijepe poslušnosti korumpiranog i ucjenjenog režima, koji je spreman da proda i državu i narod za opstanak na vlasti, ocijenio je lider Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.
MEDOJEVIĆ: Crna Gora ne ispunjava nijedan od kriterijuma za prijem u NATO
Portal AnalitikaIzvor

"Crna Gora je danas privatna mafijaška država u kojoj se izbori kradu, u kojoj caruje korupcija, u kojoj su službe bezbjednosti razorene i stavljene u funkciju borbe protiv opozicije i kritičara vlasti, vojska je dovedena na nivo lovačkog društva, oružje i vojna tehnika se rasprodaje švercerima koji naoružavaju terorističke organziacije FARC i AlQaida", kazao je Medojević u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Naglašava da su institucije pravne države u funkciji zaštite interesa organizacije koja protivustavno upravlja zemljom.

"Velike sile su u istoriji često koristile ovakve privatne banana države za ostvarivanje nekih svojih strateških ciljeva, ne vodeći računa o sudbinama građana tih država koji su postojali sitna moneta za potkusurivanje u igrama velikih. Aktuelni režim pokušava da iskoristi geostrateška pomjernja i da sebe proda kao neophodnog saveznika NATO alijansi", istakao je lider PzP-a.

Crna Gora, naglašava on, ne zadovoljava niti jedan od kriterijuma koje NATO propisuje za zemlje članice.

"Osim slijepe poslušnosti korumpiranog i ucjenjenog režima, koji je spreman da proda i državu i narod za opstanak na vlasti. Bezbjednosne službe koje su izbušene agentima službi drugih zemalja i o kojima se u ozbiljnim stranim službama pričaju vicevi, danas odjednom postadoše, refromisane i spremne za NATO. Službe kojima cure službene tajne na sve strane i u kojima slobodno rade agenti drugih država i mafije, odjednom, preko noći postadoše spremne za članstvo u NATO. Službe koje vode tajne protivustavne dosijee o opozicionim liderima i drugim kritičarima vlasti, osnivaju tzv opozicione stranke, pune režimske medije nezakonito prikupljenim podacima, odjednom preko noći ispuniše sve nepohodne standarde za dobijanje pozivnice za NATO. Režim koji je godinama održavao strateške bezbjednosne veze sa Rusijom i preko kojeg su curile povjerjive NATO informacije, sada preko plaćenih lobista pokušava da ubjedi domaću javnost da će stici pozivnica za NATO", kazao je Medojević.

On je istakao da je NATO suviše ozbiljna organizacija da bi nasjela na plaćene lobističke spinove o dobijanju pozivnice.

"Ovakve privatne mafijaške države bi mogle biti prihvaćene kao savezničke, samo u slučaju da NATO odluči da uđe u rat sa Rusijom, a to u ovom trenutku nije opcija o kojoj bilo ko ozbiljan u NATO razmišlja", tvrdi Medojević.

On je kazao da je Crna Gora nepouzdan partner sa režimom sklonim da sjedi na dvije stolice.

- Sa službama koje ne mogu da sačuvaju ni svoje, a kamoli NATO podatke, sa vojskom, čiji načelnik generalštaba prodaje državnu zemlju preko tendera, sa Vladom koja se formira brutalnom izbornom krađom, sa premijerom ekspertom za porno i druge snimke, nema pozivnice za NATO. U NATO su sve glasniji oni koji podržavaju politiku dijaloga sa Rusijom i koji traže održivo rešenje za bezbjednost u Evropi, dok se jastrebovi javljaju samo u kontekstu unutarpolitičkih pozicioniranja u izbornim procesima. Niko ozbiljan u NATO ne pomišlja na vojnu opciju u sukobu sa Rusijom, pa im usluge mafije i korumpiranih režima nijesu potrebne", ocijenio je poslanik DF-a.

Portal Analitika