Društvo

TIVAT: Zbog trovanja hranom pomoć ljekara zatražilo 120 studenata

U tivatskom Domu zdravlja juče je medicinsku pomoć zatražilo 120 studenata, učesnika Mašinijade, koji su smješteni u hotelu "Kamelija", HTP "Mimoaza" u Donjoj Lastvi.
TIVAT: Zbog trovanja hranom pomoć ljekara zatražilo 120 studenata
Portal AnalitikaIzvor

"Studenti su se za pomoć obratili sa simptomima trovanja hranom", navode iz Doma zdravlja istakavši da su se žalili na visoku temperaturu, mučninu, povraćanje i dijareju, prenosi Radio Tivat.

Direktorka Doma zdravlja u Tivtu dr Snežana Matijević kazala je da su prvi pacijenti primljeni juče oko 10 sati, a posljednji sinoć u ponoć. Ona je navela da su ljekarske ekipe Doma zdravlja tokom cijelog dana ukazivale pomoć studentima.

"Pacijenti su primili adekvatnu terapiju i svi se sada osjećaju bolje", kazala je Matijević navodeći da su, kako bi izašli u susret svima kojima je bila neophodna medicinska pomoć, bili su angažovani gotovo svi ljekari i medicinsko osoblje, koji su radili i prekovremeno i pružali pomć pacijentima.

O slučaju trovanja obaviješten je Institut za javno zdravlje u Podgorici odakle treba da stigne ekipa koja će uzeti uzorke i pokušati da utvrde uzrok trovanja.

Uzrok trovanja je za sada neizvjestan. Da li su se studenti otravali u hotelu "Kamelija", gje su smješteni učesnici Mašinijade, ili jednom od lokala u kome je veliki broj studenata, kako su sami naveli, jeli roštilj, utvrdiće rezultati uzorkovane hrane.

Portal Analitika