Društvo

Fontana i renesansni šmek za novi život barskog trga

Poslije dvije i po decenije, barski trg ponovo će oživjeti i kao mjesto sastajališta, okupljanja i druženja. Na platou ispred robne kuće, naime, vlasnici nedavno otvorenog kafea Botičeli Stojan Sekulović i Srđan Čamdžić spremaju sadržaj koji će, izvjesno, naći svoje mjesto i na razglednicama najurbanijeg grada na crnogorskom primorju.
Fontana i renesansni šmek za novi život barskog trga
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Ključni detalj na kojem želimo da poradimo kako bi uljepšali ali i dali trgu nešto po čemu će biti prepoznatljiv je fontana koja godinama ne radi. Mi želimo da je stavimo u funkciju o opremimo najsavremenijim led efektima koji će u večernjim satima davati trgu jednu sasvim novu notu, ubijeđeni smo na veliko zadovoljstvo naših sugrađana - kaže za Portal Jedro menadžer kafea Botičeli Marko Gašić.

boticeli-041

U septembru, terasa kafea Botičeli dobiće moderni trem koji će osavremeniti i dodatno uljepšati prostor donedavno zapuštenog dijela gradskog trga.

boticeli-044

- Od početka je ideja vodilja da se prostor koji i formalno i titularno predstavlja srce grada oplemeni tako da trg oživi, da opravda svoje zvanje i bude zaštitni znak grada, a ne prolazno mjesto. Mi, naravno, imamo mogućnost da ovaj plan sprovedemo sam na malom dijelu trga ispred kafea, ali sa atraktivnom fontanom, modernim i prvilačnim kutkom za mališane i renesansnim enterijerom kojim odiše svaki kutak Botičelija, ubijeđeni smo da će ovaj dio grada vratiti i u percepciji naših sugrađana status centra - priča Gašić.

boticeli-057

On dodaje da želja za vizuelnim oplemenjivanjem ima poslovni motiv od kojeg će interes imati svi.

- Želimo da atraktivnim i prikladnim rješenjem prostora ispred Botičelija damo imidž kafeu od kojeg će korist imati svi. Na ovom velikom prostoru svaki lijep detalj doprinijeće i boljem imidžu grada - zaključio je Gašić.

Jedro.me 

Portal Analitika