Abiznis

BOJANOVIĆ: Samo je Neksan spreman da investira u Rudnike boksita

Sindikat nikšićkih Rudnika boksita smatra da ponudu kompanije "Neksan", biznismena Miodraga Dake Davidovića, treba ozbiljno razmotriti i predati Odboru povjerilaca da se izjasni, izjavio je Portalu Analitika predsjednik Samostalnog sindikata Rudnika boksita Borisav Bojanović.
BOJANOVIĆ: Samo je Neksan spreman da investira u Rudnike boksita
Portal AnalitikaIzvor

"S obzirom da ulaganja u kupovinu tri ili četiri mašine i parcele od 75.000 kvadrata na Zagradu odbijaju zainteresovane, nadležni treba da se izjasne o ponudi Neksana za preuzimanje Rudnika boksita. Jedino je Neksan spreman da investira, što bi garantovalo dugoročni opstanak fabrike. Insistiramo da se Odbor povjerilaca izjasni o ponudi što prije, jer radnici trenutno primaju po 193 eura što nije dovoljno ni za plaćanje komunalija, a većina zaposlenih vraća kredite", naveo je Bojanović.

Sindikalce Rudnika boksita je jutros primio predsjednik podgoričkog Privrednog suda Blažo Jovanić, koji im je poručio da se mora ispoštovati procedura vezano za izjašnjenje o ponudi Neksana, jer bi u suprotnom neko od povjerilaca imao pravo da uputi žalbu ili prigovor.

Sindikalci se trenutno nalaze u Ministarstvu ekonomije. Sa zvaničnicima tog vladinog resora pregovaraju o povezivanju radnog staža i definisanju koncesija.

Davidović je ranije Samostalnom sindikatu Rudnika boksita dostavio kovertiranu ponudu za preuzimanje fabrike, uz molbu da se ne otvara dok se sa njenim sadržajem ne upoznaju nadležni organi.   

Portal Analitika