Politika

Đukanović: Koaliciju sa SDP-om trpimo samo zbog NATO-a

Posljedice po nacionalni interes temeljni su problem odnosa u vladajućoj koaliciji, a Demokratska partija socijalista nije išla na vanredne parlamentarne izbore kako ne bi umanjila šanse za dobijanje pozivnice za clanstvo u NATO, ocijenio je sinoć premijer Milo Đukanović.
Đukanović: Koaliciju sa SDP-om trpimo samo zbog NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

Gostujući u emisiji „U raljama života“ na Atlas televiziji, premijer je rekao da je NATO jedini razlog zašto su, kako je rekao, podnosili taj mazohizam.

- Bio sam u pravu kada sam govorio o pokušaju uvođenja parlamentarne diktature. Vlada u Crnoj Gori izvjesno vrijeme, već dvije godine, praktično funkcioniše kao manjinska, jer se stvaraju ad hoc većine u parlamentu. Mi ovo podnosimo da bismo pokušali da dobijemo pozivnicu za NATO, a svi ostali razlozi nas upućuju na vanredne izbore - rekao je Đukanović, prenosi „Pobjeda“.

On je podsjetio na prošlogodišnju izjavu lidera SDP-a Ranka Krivokapića, u kojoj je naveo da je sramota obmanjivati javnost.

- U potpunosti se slažem da je sramota. Sramota je obmanjivati i glumiti da ste dio vlasti, a istovremeno rušiti tu vlast – rekao je Đukanović.

Premijer tvrdi da nije problem jedne odluke ili jedne plaže, nego kreiranje prakse koja urušava ono što smo upisali u Ustav. -Trebaće nam više godina da se otklone posljedice toga – kazao je Đukanović.

 Povodom pisanja Informera o aferi direktorice MANS-a Vanje Ćalović, premijer je rekao da od aktera tog događaja očekuje da državnog tužioca pozove da istraži taj slučaj. 

- Ja samo očekujem od aktera ovog događaja da kaže da poziva nadležnog državnog tužioca da organizuje radnje koje će utvrditi da li je ovdje riječ o monstruoznoj konstrukciji ili nije – naveo je Đukanović.

Afera „depeša“: Povodom curenja u javnost diplomatske pošte, premijer je naveo da je svrha te afere bila anti-NATO kampanja.

- Medijsko spinovanje tog problema ima za cilj da prikaže Crnu Goru kao državu koja nije dostigla određene standarde da bi mogla postati članica. Nema nikakve sumnje, ovo je problem i ovo upucuje na to da određene državne strukture nijesu kvalitetno odradile posao. Zavisno od rezultata istrage ćemo se odnositi prema osobama i organima. Ovo je opomena svim državnim strukturama i moramo utvrdi ti odgovornost, jer je nesumnjivo da, ako su mogla da procure ova dokumenta, sjutra bi mogla da iscure i mnogo značajnija – zaključio je Đukanović.

 

 

Portal Analitika