Abiznis

Gvozdenović otvara drugi dan Festivala investicija i nekretnina

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, otvoriće drugi dan šestog Festivala investicija i nekretnina FREI 2015, u utorak, 12. maja, sa početkom u 9.30 sati, a govoriće o odgovoru Crne Gore na nove trendove u turističkim investicijama.
Gvozdenović otvara drugi dan Festivala investicija i nekretnina
Portal AnalitikaIzvor
U prvom dijelu programa, drugog dana Festivala, prisutnima će se obratiti i Nj.E. Ian Whitting, britanski ambasador u Crnoj Gori i Marsio Favilla, izvršni direktor u Svjetskoj turističkoj organizaciji, koji će govoriti o turizmu kao pokretaču investicija.
 
Generalni pokrovitelj manifestacije je Atlas Grupa, “zlatni FREI partner” – Portonovi, a specijalni partner Organizatora je kompanija Horwath HTL koji će se, takođe, predstaviti u okviru drugog dana Festivala.
 
Centralne teme debatnog dijela programa koje će biti predstavljene u utorak, 11. maja, sa početkom u 16.30 sati i 18.40 sati su:„Investicije i dalja optimizacija poslovnog okruženja“ i „Otklanjanje sezonske neuravnoteženosti - preduslov  intenziviranja investicija u turizmu“.
 
Među kompanijama učesnicama su i Opština Herceg Novi, Regionalni vodovod “Crnogorsko primorje”, Direkcija javnih radova, Montrose Montenegro – Northstar, kao i Luštica Development, Sauter Montenegro, NTO Crne Gore, Dream Estates Montenegro, Studio Grad, Simes Inženjering, Colliers International, Pošta Crne Gore, Centar za urbanizam i arhitekturu – CAU, Sekretarijat za razvojne projekte, Agencija Crne Gore za promociju stranih investicija, Centar za ekotoksikološka ispitivanja – CETI, Crnogorski elektroprenosni sistem – CGES, Vodacom, Prijestonica Cetinje, MIPIM, Adria Real Estate Budva (Century 21) i Atlas Invest.
 
FREI je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor. Ciljnu grupu čine investitori i komercijalne kompanije u real estate sektoru, reprezenti državne i javne uprave, predstavnici međunarodnih institucija, kao i stručna javnost.
 
Šesti Festival investicija i nekretnina - FREI 2015 održava se u hotelu „Maestral“, u Miločeru, od 11. do 14. maja, pod patronatom predsjednika Vlade Crne Gore, Mila Đukanovića. Programski nosilac Festivala je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a organizator je konzorcijum Biznis Link (Beograd) i RLC Montenegro (Podgorica).
 
Portal Analitika