Fudbal

LŠ: Može li Bajern nadoknaditi tri gola minusa?

Revanš meč polufinala Lige šampiona između Bajerna i Barselone na "Alijanc areni" trebalo je da bude spektakl, fudbalski rat dva giganta vrijedan finala u Berlinu, a poslije 3:0 za Katalonce na Kamp nou po svemu sudeći biće puka formalnost. Ili možda ipak neće... Može li po ko zna koji put da pobijedi njemački mentalitet?
LŠ: Može li Bajern nadoknaditi tri gola minusa?
Portal AnalitikaIzvor

 

Nijedan tim u istoriji evropskih takmičenja nije uspio da u polufinalu Lige šampiona stigne tri gola zaostatka.

"Da krenemo svi u napad? Ne! Moraćemo dobro da se branimo i da kontrolišemo utakmicu. Ovaj tim nema problema sa mentalitetom. U ekipi ima šest-sedam igrača koji su osvojili svjetsko prvenstvo, tako da znaju šta treba da rade", rekao je Gvardiola.

Gvardiola je svjestan da se njegov tim drugu godinu uzastopno suočava sa eliminacijom u polufinalu takmičenja. 

"Protiv Barselone nije, međutim, dovoljno imati veći posjed i dobro se braniti, već moramo da pravimo šanse. Neće biti lako, ali imamo kvalitet, tako da ćemo vidjeti šta će se desiti", dodao je trener Bajerna. 

Za razliku od Bajerna, koji je očigledno i dalje u "nokdanu" u redovima Barselone trenutno "teče med i mlijeko". Fantastična pobjeda protiv Bavaraca dodatno je dobila na značaju ovog vikenda, trijumfom protiv Sosijedada, koji je uz remi Reala i Valensije, doveo tim Luisa Enrikea na korak od titule.

"U Minhenu želimo da se nadigravamo i ostvarimo još jednu pobjedu. Najveća greška bila bi da pomislimo da je sve gotovo", poručio je Dani Alveš.

Revanš utakmica između Bajerna i Barselone igra se u utorak od 20.45. U drugom polufinalu, u srijedu, sastaju se Real Madrid i Juventus. U prvom meču italijanski šampion slavio je sa 2:1.

Portal Analitika