Politika

Lukšić o Kumanovu: Pozornost crnogorskih službi na višem nivou

Komentarišući terorističke napade u Makedoniji, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić je kazao da je pozornost crnogorskih službi ovih dana na višem nivou, ali i komunikacija sa kolegama u regionu, kako po pitanju spoljne politike, tako i resorno.
Lukšić o Kumanovu: Pozornost crnogorskih službi na višem nivou
Portal AnalitikaIzvor

Upitan da li je, s obzirom na terorističke napade u Makedoniji, Crna Gora preventivno reagovala i da li su njene bezbjednosne službe pripravne, Lukšić je kazao novinarima da je u subotu komunicirao sa kolegom iz Makedonije, Nikolom Poposkim i da mu je on prenio informacije o događajima u Kumanovu.

Prema riječima Lukšića, pozornost crnogorskih službi je ovih dana na višem nivou i komunikacija sa kolegama u regionu, kako po pitanju spoljne politike, tako i resorno.

Lukšić je kazao da su on i drugi predstavnici vlade razgovarali sa kolegama iz regiona i da su svi ozbiljno zabrinuti zbog situacije i žrtava u Makedoniji.

On je ocijenio da su aktivnosti Vlade Makedonije na suzbijanju terorizma doprinos i istovremeno i svjedočenje da se pitanje sigurnosti nikada ne može uzeti zdravo za gotovo.

"Iz tog razloga veoma je važno pojačati saradnju u regionu koja je dobila nove forme s obzirom na izazove s kojima se suočavamo, prije svega u regionu i Bliskom istoku“, zaključio je Lukšić.

MVPEI: Osuda terorističkog napada u Kumanovu

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija izražava najdublje žaljenje povodom tragičnih dešavanja u Republici Makedoniji. 

“Ubistvo osam policajaca i ranjavanje građana u Kumanovu najoštrije osuđujemo i smatramo napadom na mir, stabilnost i bezbjednost Makedonije, njen ustavni poredak i suživot naroda u Makedoniji”, kazali su u MVPEI. 

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija izražava nadu da će istraga što skorije dati odgovore na pitanja o napadima, motivima i izvršiocima, čime će se doprinijeti bezbjednom funkcionisanju makedonskih demokratskih institucija, kao i miru, stabilnosti i evropskoj budućnosti našeg zajedničkog regiona. (Mina, CdM)

Portal Analitika