Fudbal

Šalke otpuštio Boatenga i Sama

Njemački Šalke neočekivano je otpuštio dvojicu prvotimaca poslije poraza od Kelna (2:0) u neđelju u Bundesligi.
Šalke otpuštio Boatenga i Sama
Portal AnalitikaIzvor

Tim Roberta di Matea je dobio samo četiri utakmice u proljećnom dijelu sezone zbog čega je ispao iz borbe za mjesto u Ligi šampiona. Međutim, umjesto da zbog toga bez posla ostane trener, kao što je to uobičajeno, Šalke je otpuštio dvojicu prvotimaca Kevin-Princa Boatenga i Sidnija Sama.

"Neki igrači će, bez obzira na ugovore, osjetiti posljedice", rekao je neposredno poslije meča generalni direktor tima Horst Helt, koji je navodno imao krizni sastanak sa trenerom Di Mateom. 

Nije jasno zašto su otpušteni Boateng i Sem, dvojica igrača koji su u činili kičmu ovog tima. Međutim, nijedan od njih dvojice nije bio strijelac ove sezone. Sam je, na primjer, prije samo godinu dana potpisao četvorogodišnji ugovor po dolasku iz Bajera, dok je Boateng tim pojačao 2013. dolaskom iz Milana. 

Pored njih, suspendovan je 25-godišnji vezista Marko Heger, koji osim što ne može da igra za prvi tim, ne može ni da trenira sa ekipom. Mladi krilni napadač Julijan Draksler je igru Šalkea u Kelnu opisao kao jednu od najgorih u posljednjih nekoliko godina. 

Šalke u subotu dočekuje Paderborn, a neophodna mu je pobjeda jer ima samo dva boda više od Borusije Dortmund i Verdera, koji se bore za poziciju koja vodi u Ligu Evrope.

Portal Analitika