Ostalo

Plavnica domaćin Podgoričkog trijatlona

U organizaciji trijatlon kluba Podgorica, 13. juna na Plavnici će biti održan 2. Podgorički trijatlon.
Plavnica domaćin Podgoričkog trijatlona
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ovogodišnje swim-bike-run takmičenje će biti organizovano u dvije trke - sprint trijatlon, koji je održan i prošle godine, (750 metara plivanje, 20 km biciklo i 5 km trčanje), a po prvi put će biti održan i olimpijski trijatlon (1,5 km plivanje, 40 km biciklo i 10 km trčanje), koji će ujedno biti i prvenstvo Crne Gore za 2015. godinu.

Trijatlon je jedini sport u kojem profesionalci i rekreativci nastupaju zajedno u istom danu u isto vrijeme i jedini sport koji ne poznaje starosne granice - do finish linije mogu stići svi koji umiju da plivaju, voze biciklo i trče.

Za takmičenje na Plavnici ove godine očekuje je učešće preko 100 takmičara, pored domaćih brojni će biti i učesnici iz Hrvatske, Srbije i ostalih zemalja. Osim najboljih od prošle godine Jakše Diklića (Hrvatska), Nemanje Koraća (Srbija) i Luke Čupića (Crna Gora), dobijena je potvrda učešća i od strane Andreja Vištice iz Hrvatske, evrospkog šampiona u disciplini Ironman za 2013. godinu.

Prijave možete izvršiti na sajtu Trijatlon Saveza Crne Gore (link: http://triatlon.me/index.php/prijave-za-takmicenja) na kome možete naći i sve ostale potrebne informacije vezano za takmičenje.

Za sve one koji se prijave do 15. maja startne (kotizacije) za učešće na takmičenju iznose: 15 eura za sprint trijatlon i olimpijski trijatlon, a 25 eura sprint trijatlon štafete (štafete čine 2 ili 3 takmičara koji završavaju zasebne segmente). Nakon toga dana startnine će biti za po 5 eura skuplje.

Uplaćenom kotizacijom, osim samog učešća na takmičenju, obezbijeđeno je i: pool pasta party u petak 12. jun od 20 sati, zvanična majica trke, kapica za plivanje u kojoj je obavezno učestvovati, osvježenje na početku, tokom i nakon trke, masaža i ručak nakon trke, medalja za završetak trke kao i osiguranje učesnika.

Portal Analitika