Politika

Anđela Peković portparolka Demokrata

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, imenovao je danas Anđelu Peković za portparolku te političke organizacije. Novu portparolku Bečić je imenovao na radnom doručku, koji je organizovao za novinare.
Anđela Peković portparolka Demokrata
Portal AnalitikaIzvor

"Anđela Peković, rođena je 08.11.1992. godine, u Nikšiću gdje je završila osnovnu školu, gimnaziju, kao i muzičku školu, odsjek klavir. Trenutno je na specijalističkim studijama Fakulteta političkih nauka, smjer Međunarodni odnosi. Osnovne studije na istom smjeru završila je sa prosjekom 9.7. Dobitnik je više nagrada kao izvanredan student. Tečno govori  engleski i italijanski, a služi se i španskim, francuskim i njemačkim", saopštile su Demokrate.

Ona se tom prilikom zahvalila Bečiću na ukazanom povjerenju i na pruženoj prilici da učini sve što je u njenim mogućnostima da na najbolji mogući način predstavi program, ciljeve i rad Demokrata u narednom periodu.

Istakla je da je svjesna činjenice da mediji u crnogorskom društvu igraju značajnu ulogu, da kao sila koja ima direktan uticaj na građane i kao dio društva koji neposredno formira preferencije, stavove, mišljenja građana, te da je s timu u vezi uvjerena kako je uspješna saradnja sa medijima neophodna kako bi se, samim tim, postigao i uspjeh Demokrata na političkoj sceni Crne Gore.

"Demokrate će insistirati da se poslenicima javne riječi dodijeli status službenih lica kako bi se povećao stepen njihove sigurnosti, posebno u svijetlu učestalih napada na javnu riječ, kao i da se Krivičnim zakonikom uvedu nova krivična djela radi prevencije napada na novinare. To će, pored ostalog, biti samo jedan mali doprinos Demokrata ostvarivanju medijskih sloboda u Crnoj Gori", istakla je Anđela Peković.

Portal Analitika