Crna hronika

TUZI: Državljanina Švedske, prvo mučili, pa onda opljačkali

Državljanin Švedske I.Đ. opljačkan je prije četiri dana, kada su, za sada nepoznati, pljačkaši iz njegove kuće ukrali oko 5.000 eura. Lopovi su, mučili Šveđanina kako bi ga primorali da im preda novac, piše Dan.
TUZI: Državljanina Švedske, prvo mučili, pa onda opljačkali
Portal AnalitikaIzvor

Pljačka se dogodila prije četiri dana, oko pet časova ujutru. Očigledno znajući kretanje I.Đ., lopovi su sačekali da dođe kući. Čim je ušao na vrata, maskirani pljačkaši su izašli iz ormara, u kojem su bili sakriveni. Nakon što su savladali Šveđanina, vezali su ga, nakon čega su počeli da ga muče.

Kako Dan saznaje iz policije, napadači su ga tukli gumenim crijevom sve dok nije rekao gdje krije novac. Tada su uzeli 5.000 eura i pobjegli.

Kada je uspio da se oslobodi, I.Ć. je pozvao policiju i prijavio slučaj. Tom prilikom, kako saznajemo od izvora iz istrage, Šveđanin je opisao napadače, navodeći njihovu vIsinu i garderobu u kojoj su bili prilikom izvršenja krivičnog djela.

Tokom istrage zaključeno je da su pljačakši provalili u kuću I.Đ. tokom noći, nakon čega su se sakrili u ormar.

I.Đ. je prilikom ovog incidenta zadobio lake tjelesne povrede po tijelu, zbog kojih mu je ukazana ljekarska pomoć nakon čega je pušten kući.

Tokom istrage uzete su izjave od ošećenog I.Đ. i nekoliko njegovih komšija kako bi se utvrdilo da li je neko vidio lopove kada su ulazili u kuću. Policija ne isključuje mogućnost da su I.Đ. opljačkale osobe iz njegovog naselja. Na ovu sumnju naveo ih je način na koji je krivično djelo izvršeno.

Naime, I.Đ. je nedavno došao u Tuzi, a navodno je porijeklom iz Crne Gore. Pljačkaši su znali da ima određenu sumu novca te su uspjeli da uđu u njegovu kuću kada nije bio u njoj, kako bi ga sačekali i opljačkali.

Portal Analitika