Košarka

NBA: Poraz Mirotića, Klipersi na 3-1

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobijedili na svom terenu Hjuston sa 128:95 i tako poveli sa 3:1 u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.
NBA: Poraz Mirotića, Klipersi na 3-1
Portal AnalitikaIzvor

Ekipu je do trijumfa predvodio Deandre Džordan sa 26 poena i 17 skokova. Blejk Grifin završio je meč sa 21 poenom, a Kris Pol sa 15 poena i 12 asistencija. Džejms Harden postigao je 21 poen za Hjuston, a Trevor Ariza je dodao 18. Dvajt Hauard je zadržan na samo sedam poena i šest skokova, pošto je već poslije nepuna četiri minuta igre imao dva faula. 

Košarkaši Klivlenda pobijedili su Čikago u gostima sa 86:84 poenima LeBrona Džejmsa u posljednjoj sekundi! Kavsi tako izjednačili na 2-2 u polufinalnoj seriji istične konferencije u NBA ligi.

Džejms je imao povredu skočnog zgloba, ali je stegao zube i meč je završio sa 25 poena, 14 skokova i 8 asistencija. 15 poena i 9 skokova imao je Mozgov, 13 i nekoliko važnih trojki dodao je Džej Ar Smit, a Irving i Tompson ubacili su po 12 poena. 

U poraženom timu, Derik Rouz je imao 31 poen i 4 asistencije, ali ga je pratio samo Džimi Batler sa 19 poena i 5 skokova. Veliki peh za Bulse bilo je neigranje povrijeđenog Gasola. Nikola Mirotić je na parketu proveo 13 minuta i upisao po 3 poena i skoka.

Serija se sada seli u Klivlend, a šesti meč biće odigran u Čikagu.

Portal Analitika