Abiznis

Počinje festival investicija i nekretnina

Festival investicija i nekretnina, FREI 2015, na kojem će biti predstavljeni ključni investicioni projekti u Crnoj Gori, počeće danas u hotelu Maestral.
Počinje festival investicija i nekretnina
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da se skup održava pod patronatom predsjednika Vlade, Mila Đukanovića, koji će prvog dana festivala imati specijalno izlaganje o novom kontekstu razvoja i dinamizaciji ekonomskog rasta Crne Gore.

Planirano da ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, otvori drugi dan festivala izlaganjem na temu Odgovor Crne Gore na nove trendove u turističkim investicijama.

Iz Ministarstva su najavili da će na festivalu učestvovati izvršni direktor u Svjetskoj turističkoj organizaciji, Marsio Favilla i britanski ambasador u Crnoj Gori, Ian Whitting.

„Posebnu zanimljivost ovogodišnjeg festivala predstavlja pozivno predavanje jednog od najuglednijih svjetskih arhitekata, Borisa Podreke, koji će govoriti o arhitekturi kao pečatu destinacije“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Centralne teme debatnog dijela programa će, kako je najavljeno, biti investicije i dalja optimizacija poslovnog okruženja, otklanjanje sezonske neuravnoteženosti - preduslova intenziviranja investicija u turizmu, potencijal sjevera Crne Gore i valorizacija, razvoj "brownfield" projekata u Crnoj Gori i infrastruktura u funkciji održivog razvoja.

Iz Ministarstva su kazali da će, kroz izložbene i prezentacione forme, biti predstavljeni ključni investicioni projekti u Crnoj Gori.

FREI je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor.

Ciljnu grupu, kako je saopšteno, čine investitori i komercijalne kompanije u sektoru nekretnina, reprezenti državne i javne uprave, predstavnici međunarodnih institucija, kao i stručna javnost.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Atlas grupa, dok je zlatni FREI partner Portonovi.

Kompanija Horwath HTL je, i ove godine, specijalni partner organizatora, a među kompanijama učesnicama su Opština Herceg Novi, Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Direkcija javnih radova, Montrose Montenegro – Northstar, Luštica Development, Sauter Montenegro, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG), Dream Estates Montenegro, Studio Grad, Simes Inženjering, Colliers International, Pošta Crne Gore, Centar za urbanizam i arhitekturu (CAU), Sekretarijat za razvojne projekte, Agencija za promociju stranih investicija, Centar za ekotoksikološka ispitivanja (CETI), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), Vodacom, Prijestonica Cetinje, MIPIM, Adria Real Estate Budva (Century 21) i Atlas Invest.

Programski nosilac festivala, koji će trajati do četvrtka, je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a organizator konzorcijum Biznis Link iz Beograda i RLC Montenegro iz Podgorice.

Portal Analitika