Ostalo

VN ŠPANIJE: Trijumf Rozberga, Hamilton drugi!

Vozač Mercedesa, Njemac Niko Rozberg, pobjednik je Velike nagrade Španije, pete trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 koja je vožena danas u Barseloni.
VN ŠPANIJE: Trijumf Rozberga, Hamilton drugi!
Portal AnalitikaIzvor

Rozberg je do prve pol pozicije ove sezone, devete u karijeri, došao u vremenu sat, 41 minut, 12 sekundi i 55,5 stotinki. Njegov klupski drug, Britanac Luis Hamilton, osvojio je drugo mjesto, dok je treći bio Njemac Sebastijan Fetel u Ferariju.

Na četvrtom mjestu završio je Finac Valteri Botas u Vilijamsu,peti je bio njegov sunaarodnik Kimi Raikonen u Ferariju, a šesti Brazilac Felipe Masa u Ferariju. Bodove su još osvojili Australijanac Danijel Rikardo u Red bulu, Francuz Roman Grožan u Lotosu, Španac Karlos Sains u bolidu Toro rosa i vozač Red bula.

Hamilton je vodeći u plasmanu vozača sa 111 bodova. Rozberg je drugi sa 91, dok je trećeplasirani Fetel osvojio 80 bodova. U konkurenciji konstruktora čelnu poziciju zauzima Mercedes sa 202 boda. Ferari je drugi sa 132, dok je treči Vilijams sa 81 bodom. Šampionat Formule 1 biće nastavljen 25. marta trkom za Veliku nagradu Monaka. (Mina)

Portal Analitika