Kultura

Goranović i Šalui o promociji crnogorske i iranske kulture

Tokom susreta ministra kulture Pavla Goranovića sa dr Mahmutom Šaluijem, direktorom Kulturnog centra Ambasade I.R. Irana u Beogradu i izvanrednim direktorom Kulturnog centra I.R. Iran u Crnoj Gori, razgovarano je o kulturnim i umjetničkim programima koji bi mogli biti predmet saradnje dvije zemlje.
Goranović i Šalui o promociji crnogorske i iranske kulture
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Portalu Analitika saopšteno sa sastanka, bilo je riječi o mogućnostima za organizovanje kurseva persijskog jezika u Crnoj Gori, kao i o promociji crnogorske i iranske kulture kroz izdavačku djelatnost i organizovanje raznih kulturno-umjetničkih manifestacija.

Ministar Goranović je izrazio zadovoljstvo boravkom predstavnika Kulturnog centra I.R. Irana i njihovim učešćem na 10. Međunarodnom sajmu knjiga u Podgorici. Naveo je da će svi prijedlozi za saradnju, o kojima je bilo riječi na sastanku, biti uzeti u razmatranje, kako bi se uskoro počelo sa njihovom realizacijom.

Kako je naglasio dr Šalui, ovaj susret će biti dobra prilika za nastavak razgovora o saradnji između institucija kulture dvije zemlje.

Portal Analitika