Politika

PAVLOVIĆ: Nesrećna je država u kojoj je VDT turistički radnik

Kada VDT najavi skoro rasvjetljavanje nekih afera to je dobra vijest za optužene kriminalce iz vladajuće koalicije, jer ta najava znači da je režim sklopio plan kako i da je šef donio odluku da te svoje kriminalce pravosnažno oslobodi, izjavio je potpredsjednik PzP-a i poslanik DF-a Koča Pavlović.
PAVLOVIĆ: Nesrećna je država u kojoj je VDT turistički radnik
Portal AnalitikaIzvor

"Kada je VDT, koga od milošte zovem Vinobran po jedinoj efikasnoj istrazi koju je sproveo, 2. maja zaprijetio sa skorim rezultatima u tri važna slučaja (Numanovićeve tablice, slučaj bjelopoljskih beba i afera Telekom), ja sam izazvao tviteraše da se klade protiv moje prognoze. A moja prognoza je bila da će za mijenjanje tablica „platiti“ Numanovićev šofer, da će istraga u slučaju inficiranih beba biti proširena i razvodnjena, te da će minimalna odgovornost biti podijeljena na veliki broj ljekara i medicinskog osoblja.I na kraju - da će još jednom biti ocijenjeno da pristigla „američka dokumentacija“ o aferi Telekom ne daje nikakav osnov za bilo čije krivično gonjenje. Poslije samo neđelju dana vidimo da sam prvu prognozu već pogodio. Numanovićev vozač je pokajnički priznao da je radio iza leđa naivnog i nevinog ministra. I nema veze što niko ne vjeruje u ovakvu očiglednu laž. Gospodin Vinobran će to sprdanje sa zdravim razumom prihvatiti kao valjano objašnjenje ministrove nevinosti", naveo je Pavlović u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Kako je dodao, sada je došao red da g-din Vinobran „istražno zaključi“ i slučaj infekcije beba.

"Već sam predvidio da će to biti sprovedeno širenjem istrage i razvodnjavanjem odgovornosti, i Tužilaštvo je to već najavilo i uradilo. Izbori se približavaju i režimu ne pada na pamet da sada pušta niz vodu bilo kojega od čelnih osoba iz njihovog bjelopoljskog izbornog štaba. Zato sam siguran da najava o skorom rasvjetljavanju slučaja bjelopoljskih beba u stvari znači da je režim odlučio da optužene doktore oslobodi. Da ih relaksira gonjenja i da tako osnaži njihovu lojalnost, pred naporni posao pritisaka, ucjena, i izbornih krađa. Posao koji tim doktorima uskoro predstoji. A oko afere Telekom, vjerujem da niko nema dilemu kako će glasiti zaključak. Toga se sigurno ne boji čuvena Telekom-ekipa Đukanović/Kolarević/Marković. Zato je zadnjih mjeseci, uz pomoć Mohameda Dahlana, ista trojka koja je „sredila“ Telekom sada krenula da „sređuje“ Buljarice", istakao je Pavlović.

On kaže da se sad vidi da je uloga koju igra VDT vrlo slična ulozi šefa restorana ili hotela u pripremi turističke sezone.

"Provjetri malo, pospremi ono tamo, očisto ovo ovdje, pokrpi rupe i okreči da izgleda evropski, odrješito pričaj sa predstavnicima agencija, i obećavaj, obećavaj, obećavaj... Nesrećna je država u kojoj je VDT turistički radnik", zaključio je Pavlović.

Portal Analitika