Crna hronika

DAN: Nalog za likvidaciju Strugara stigao iz Holandije

Inspektori kriminalističke policije došli su do operativnih saznanja da je ubistvo Vinetua Strugara (50), koji je u maju prošle godine likvidiran u Podgorici, naručeno iz Holandije, potvrđeno je Danu u Upravi policije.
DAN: Nalog za likvidaciju Strugara stigao iz Holandije
Portal AnalitikaIzvor

Motiv likvidacije, kako istražitelji sumnjaju, su neraščišćeni poslovi u vezi sa trgovinom narkoticima i pranjem novca.

Strugar je pobjegao iz Holandije jer je imao informaciju da mu se tamo sprema likvidacija, pa je računao da će u Podgorici biti siguran. Sumnja se da je ubistvo Strugara povezano sa likvidacijom Aleksandra Bulatovića u Amsterdamu i Srđana Miranovića u Podgorici, koji su ubijeni 2003, odnosno 2006. godine. Prema policijskim podacima, Strugar je sa Bulatovićem i Miranovićem bio u poslovnim i prijateljskim vezama.

"Istraga ide u više pravaca. Operativna saznanja ukazuju da iza likvidacije stoji jedna od kriminalnih grupacija iz Holandije, zbog prevlasti na narko tržištu. Istražitelji već godinu dana sklapaju mozaik ove likvidacije i došlo se do saznanja da je više lica sa prostora bivše Jugoslavije likvidirano zbog poslova s drogom", kaže sagovornik Dana iz policije.

Policija provjerava sve kontakte koje je Strugar imao u Holandiji, Belgiji i Danskoj, u periodu kada je boravio u tim zemljama. Istražitelji sumnjaju da su izvršioci ubistva najvjerovatnije angažovani iz Srbije ili BiH.

Strugar i Mirko Radović su ubijeni oko ponoći 30. maja prošle godine na Zabjelu, u sačekuši u blizini "Hemomonta". Nepoznati napadači ispalili su na njih više hitaca iz auta u pokretu.

foto:telegraf.rs

Portal Analitika