Rukomet

''Plave'' demonstrirale silu! Budućnost razbila Vardar za finale!

Rukometašice Budućnosti igraće u finalu Lige šampiona!!! ''Plave'' su demonstrirale silu, odigrale silovito svih 60 minuta i razbile makedonski Vardar u polufinalu čak 27:17 (14:9)! Partija bez greške crnogorskog šampiona koji će se u neđelju u dvorani ''Laslo Pap'' u Budimpešti boriti sa Larvikom za drugi trofej prvaka Evrope!
''Plave'' demonstrirale silu! Budućnost razbila Vardar za finale!
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa trenera Dragana Adžića u sedmom minutu stekla je prednost od dva gola (3:1), koje je nakon polukontre i pogotka Kristine Neagu uvećala na tri (6:3) u 14. minutu. Sa dva uzastopna pogotka Radmila Petrović razlika je uvećana na pet (12:7) u 25. minutu, koliko je bilo i na poluvremenu (14:9). Sve dileme oko pobjednika, ako ih je i bilo, riješene su sredinom drugog poluvremena, kada je Budućnost serijom od 5:0 prednost povisila na devet golova (23:14) u 49. minutu. Razlika je do kraja iznosila i deset pogodaka (26:16) u 55. minutu.

Najefikasnije u pobjedničkom timu, na čijem se golu istakla Klara Voltering sa 13 odbrana, bile su Radmila Petrović i Kristina Neagu sa po sedam golova, Milena Knežević je postigla četiri, a po tri Majda Mehmedović i Dragana Cvijić. U makedonskom timu najbolje su bile Andrea Penezić i Andrea Lekić sa po četiri gola.

Rival Budućnost u velikom finalu biće norveški Larvik, koji je u polufinalnom meču eliminisao Dinamo iz Volgograda 31:22 (16:13). Norveškom timu to je treće finale Lige šampiona, a jedini trofej osvojio je 2011. godine. Bio je finalista i dvije godine kasnije (2013), ali je u dvomeču poražen od mađarskog Đera. Crnogorski prvak kao i prošle godine bio je bolji od Varadra u polufinalnom meču i treći put u klupskoj istoriji izborio finale Lige šampiona. Šampionski trofej osvojio je 2012, dok je prošle godine izgubio veliko finale.

Finalni meč počeće u 17 sati.

buducnostzene0905-2

BUDUĆNOST – VARDAR 27:17 (14:9)

Strijelci:

BUDUĆNOST: Voltering (13 odbrana), Mehmedović 3, Neagu 7, Petrović 7, Bulatović 1, Bizdra 1, Knežević 4, Cvijić 3, Despotović 1.

VARDAR: Suslina (8 odbrana), Lejno (3 odbrana), Lazović 1, Sokač 3, Radičević 2, Dembele 1, Penezić 4, Lekić 4, Ihnjeva 2.

Peterci:

Budućnost: 4 (3)

Vardar: 3 (3)

Isključenja:

Budućnost: Bizdra 2 minuta, Pavićević 2 minuta, 

Vardar: Lazović 2 minuta, Klikovac 2 minuta,

TOK MEČA:

II POLUVRIJEME: Počelo je drugih pola sata, sa centra kreću Makedonke. Sa sedam metara pogđaa Sokač za 14:10. Kontru koristi knežević i pogađa, ali i brz centar Vardara, Lekić za 15:11, 34. minut. Neagu odličan šut, ponovo je +5 za plave. Lekić ponovo pogađa, ali i Petrović sigurna sa sedam metara za 17:12 u 38. minutu. Nekoliko propuštenih napada Budućnosti, na drugoj strani lekić smanjuje na 17:13. Neagu sigurna za +5, u 41. minutu. Penezić postiže četvrti gol, tri propuštena napada plavih, ali na golu odlična Klara, i dalje 18:14, 45. minut. Milena prekida post Budućnosti za 19:14, tajm-aut za Vardar. Novi gol za Budućnost postiže Mehmedović, +6 za crnogorskog šampiona u 47. minutu. Pogađa i Cvijić, onda još jednom za velikih 22:14 u 49. minutu. Plave gaze, Mehmedović za +9!!! Jovanka prekida seriju Budućnosti od 5:0, ali uzvraća Cvijić. Za Vardar gol postiže Ihnjeva, ali na drugoj strani sedmerac, ponovo sigurna Petrovićka. Do kraja meča još 7 minuta. Isključena je Bizdra, tek prvo isključenje za Budućnost. A onda i Neagu, novi projektil za +10!!! Injeva smanjuje na tri minuta do kraja. U strijelce se upisala i Despotović! KRAJ!!!

I POLUVRIJEME: Meč u ''Laslo Pap'' dvorani u Budimpešti je upravo počeo! Sa centra su krenule plave, ali je šut Kaćin zaustavila golmanka Vardara. Uzvratila je i Klara, pa je nakon dva minuta bilo 0:0. Nova odbrana Klare, a Budućnost dolazi do vođstva preko Mehmedovićke u 4. minutu. Izjednačila je Lazovićka već u sljedećem napadu. Neagu dovodi plave u vođstvo u 6. minutu od 2.1. nakon nove Klarine odbrane , Petrović je pogodila za 3:1. Klara ponovo odlična na golu, na drugoj strani sedmerac, nije ga realizovala Neagu. Period igre u kojem su se isticali golmani, u 11. minutu Sokac smanjuje na 3:2. Vrlo brzo Kaća pogađa za +2, ali i Radičević za 4:3. Odlična odbrana plavih, kontru koristi Petrović za 5:3 u 13. minutu. Voltering je zaustavila šut Radičevićke, na drugoj strani pogodila je Neagu iz polukontre za 6:3. Tajm-aut za Vardar. Dembele smanjuje, ali projektil Bizdre za 7:4 u 16. minutu. Penezić pogađa za Vardar, a onda nakon sjajne akcije Kneževićka za 8:5. Sokac koristi i drugi sedmerac za Vardar, ali prodor Milene za 9:6 u 20. minutu. Lekić iz teške situacije smanjuje, a novi projektil Neagu za 10:7 u 22. minutu. Klara briljira na golu, ai Rada Petrović za +4 plavih. Nova kontra Radmile Petrović za velikih 12:7 u 25. minutu, novi tajma-ut Vardara. Penezić pogađa za 12:8, a onda i za 12:9 na tri minuta do poluvremena. Neagu prekida seriju Makedonki, a na minut i 40 sekundi do kraja Adžić je zatražio tajm-aut. Sedmerac je iznudila Kaća, a sigurna je bila Petrović za 14:9. To je i bio rezultat poluvremena!

 

 

 

 

Portal Analitika