Ostalo

VN Španije: Rozbergu pol pozicija

Luis Hamilton nije uspio da osvoji petu uzastopnu pol-poziciju u šampionatu Formule 1, jer je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Španije trijumfovao njegov klupski kolega iz Mercedesa, Niko Rozberg.
VN Španije: Rozbergu pol pozicija
Portal AnalitikaIzvor

Rozberg je najbrži krug odvezao za minut i 24,681 sekundu, a Hamilton za 1:24,948, pa će i on krenuti iz prvog startnog reda u neđelju, u 14 časova.

Iza njih će biti trećeplasirani Sebastijan Fetel u Ferariju (1:25,458), te Vilijamsov vozač Valerij Botas (1:25,694), a potom slijedi tandem iz Toro Rosa Karlos Sainc i Maks Verstapen, te redom Kimi Raikonen, Felipe Masa, Danijel Rikiardo, Roman Grožan, Pastor Maldonado i, tek kao 13., Fernando Alonso. Njegov klupski kolega iz Meklarena, Dženson Baton, plasirao se na poziciju niže.

U generalnom plasmanu vodi Hamilton sa 93 boda, Rozberg ima 66, Fetel 65, Raikonen 42, a Masa 31. Ako trijumfuje u neđeljnoj trci, Niko Rozberg će postati deveti pobjednik u Španiji od 2007, jer su od tada, redom, pobjeđivali Masa, Raikonen, Baton, Mark Veber, Fetel, Maldonado, Alonso i Hamilton.

Portal Analitika