Politika

DNP: Zbog kratkovide politike vlasti mjesto CG na moskovskoj paradi problematizovano

Demokratska narodna partija čestita svim građanima Crne Gore 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom, u koji je dostojanstveno utkana crnogorska istorija, počev od Trinaestojulskog ustanka 1941. godine, kad je ova mala zemlja predstavljala jedinu oazu slobode na Balkanu i u porobljenoj Evropi.
DNP: Zbog kratkovide politike vlasti mjesto CG na moskovskoj paradi problematizovano
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

DNP uz ovo naglašava da će se uvijek boriti da se, u obilježavanju ovog svijetlog datuma u istoriji naše zemlje, sa pobjednicima ne poistovjećuju oni koji se ponašaju protivno svim normama građanskih prava i sloboda.

"DNP istovremeno ukazuje i na tamnu mrlju koju aktuelni režim u Crnoj Gori stavlja na ovaj cjelokupan svijetli datum-kompletnu farsu režimskih krugova oko odlaska i neodlaska predstavnika u Moskvu na proslavu Dana pobjede", saopšteno je iz ove partije.

Kako su naglasili, zbog "kratkovide politike aktuelne vlasti iz Podgorice, mjesto Crne Gore na moskovskoj paradi je problematizovano".

"A to baca sjenku na mnogo toga u svijetloj istoriji odnosa Crne Gore i Rusije. Ovdje prvenstveno imamo u vidu istorijske i kulturne veze dvije zemlje, uz trista godina diplomatskih odnosa, i mnogo toga što je služilo, i treba da služi na čast i ponos dva bliska naroda, ruskog i crnogorskog. A tehnička sjenka, koja ide na račun onih, koji su nasilno separirali Crnu Goru za privatnu oazu samovolje, jeste direktan dokaz, vidljiv i golim okom na glavnom podgoričkom trgu", ističu u DNP-u.

Prema njihovim riječima, organizatori proslave nijesu iz domaćih resursa mogli obezbijediti čak ni pristojnu tribinu i prateća sredstva.

"Nego su i za to bili prisiljeni potražiti pomoć sa strane. Sve je urađeno kao i obično, kad se na našim prostorima ne smije improvizovati, nego se mora organizovati nešto ozbiljno i na visokom nivou. Pa šta košta da košta. Za pare nema problema kad nešto ne umijemo, niti možemo sami, a to se dešava već dovoljno često, da je već prešlo u pravilo, čime se redovno odlivaju velika sredstva", zaključuju u DNP-u.

Portal Analitika