Politika

MARKOVIĆ: Crna Gora je danas slobodna i demokratska država

Crna Gora je danas slobodna i demokratska država u kojoj svaki građanin ima uslove za razvoj i prosperitet, poručio je danas potpredsjednik Vlade Duško Marković.
MARKOVIĆ: Crna Gora je danas slobodna i demokratska država
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je, s poslanikom Izetom Bralićem i potpredsjednikom SUBNOR-a Zuvdijom Hodžićem, bio u delegaciji Crne Gore koja je, povodom Dana pobjede, položila vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici.

Marković je kazao da Crna Gora danas obilježava jedan od najvažnijih datuma u istoriji savremenog čovječanstva.

„Ovo je dan kada su principi slobode, demokratije i ljudskog dostojanstva nadvladali zlo koje je propagirala fašistička filozofija i danas smo, nakon ovoliko godina, u prilici da konstatujemo da su demokratija i sloboda savremeni principi slobodnog čovječanstva“, rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, danas i mi u Crnoj Gori uživamo privilegije te pobjede i tog uspjeha savezenika i čitavog čovječanstva.

„Danas je Crna Gora slobodna i demokratska država u kojoj svaki građanin ima uslove za ukupan razvoj i prosperitet“, kazao je Marković.

Kako je naveo, ovo je dan koji treba da nas podsjeća na ružnu prošlost, a istovremeno dan koji treba da nas podstiče da gradimo mir i doprinosimo stabilnosti radi budućih gedneracija i kvaliteta njihovoga života.

Bralić je kazao da je danas jedan od najznačajnih dana u evropskoj istoriji.

Prema njegovim riječima, ovo je značajan datum i za Crnu Goru i dan kada je nad ovim prostorom svanula sloboda i kada je Crna Gora krenula savremenim tokovima i u izgradnju savremene istorije.

„Toga dana udareni su temelji multietničkoj, multikonfesionalnoj i savremenoj, evropskoj Crnoj Gori“, kazao je Bralić.

Predsjednik SUBNOR-a Podgorice Boro Banović kazao je da je današnji dan jedan od najvažnijih datuma Evrope.

„Ove godine boračka organizacija i antifašisti Crne Gore pokušavaju da se oduže, bar onoliko koliko mogu, žrtvama koje su pale za slobodu koja je svjetlija i vrijednija od svega drugog“, naveo je Banović.

Prema njegovim riječima, za ovakvu današnju Crnu Goru se vrijedilo boriti.

„Crna Gora ima i nedostataka i mana, ali mi smo srećni što nam je ta borba, AVNOJ i naš Dan nezavisnosti povratio Crnu Goru koju smo bili izgubili“, istakao je Banović.

Povodom 9. maja, Dana pobjede, vijence na spomenik Partizanu borcu na Gorici položili su predstavnici Socijalističke narodne partije, Socijaldemokratske partije, Pozitivne Crne Gore, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija.

Foto: gov.me

Portal Analitika